×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wat is zwarte knoflook?

Zwarte knoflook
29.03.2018 - Redactie

Als je knoflook laat fermenteren, verandert witte knoflook in zwarte knoflook. Zwarte knoflook heeft een andere smaak en is nog gezonder.


Gefermenteerde knoflook
Zwarte knoflook is dezelfde bol als een witte knoflook, maar dan door eigen stoffen zwart gemaakt. Zwarte knoflook wordt ruim een maand gefermenteerd bij een temperatuur van ongeveer tachtig graden. Hierdoor worden de voedingswaarde en de gezonde eigenschappen van knoflook versterkt. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoidine, de stof die de zwarte kleur veroorzaakt.

Waarom is zware knoflook zo bijzonder?
Als het gisten klaar is, lijkt de structuur van knoflook op een dropje en is de smaak lichtzoet. Zwarte knoflook is gezonder dan de witte versie omdat de hoeveelheid antioxidanten is verdubbeld door het gisten. De bol is laag in vet, rijk aan natuurlijke suikers en laat geen nare geur (en dus geen slechte adem) achter. Je koopt koopt zwarte knoflook bij toko’s en delicatessenwinkels, maar je vindt het ook steeds vaker in de supermarkt.

Beter verteerbaar
Je lichaam kan zwarte knoflook makkelijker verteren dan witte knoflook. Witte knoflook bevat vooral allicine, een stof die alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat de stof S-Allyl Cysteine, die oplosbaar is in water. Je lichaam kan deze stof daardoor beter opnemen.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Portie friet

07.12.2018 - Dit hadden we liever niet geweten. Lees verder

Taugé kweken

02.12.2018 - Taugé kweken is niet heel moeilijk. Wat je nodig hebt, is een week geduld en af en toe tijd om het water te verversen. Lees verder

Ember thermobekers

02.12.2018 - Ben je veel onderweg en kun je het waarderen als je warme drank of soep op precies de juiste temperatuur blijft? Dan is de nieuwe slimme thermobeker van Ember iets voor jou. Lees verder

Zijn het pepernoten of kruidnoten?

01.12.2018 - Sinterklaas blijft een gezellige feestdag en iets lekkers mag daarbij niet ontbreken. Vooral pepernoten zijn favoriet. Of kruidnoten... Of mag je beide benamingen gebruiken? Lees verder

Seizoensgroenten december

01.12.2018 - Dit zijn de seizoensgroenten om deze maand in je winkelwagen te leggen. Lees verder

Truffels

29.11.2018 - Wist je dit al over truffels? Lees verder

Kruidnoten en pepernoten vegan

24.11.2018 - Hoe zit het met pepernoten, kruidnoten en ander lekkers? Lees verder

Schoonmaken met brood

24.11.2018 - Een keer iets anders dan wentelteefjes maken van oud brood. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Als een kwestie jou niet alleen aangaat, is het zeker de moeite waard om die…

» Naar de daghoroscopen