×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

7 tips om betere keuzes te maken - of in ieder geval dat gevoel te hebben

Keuzes maken
05.08.2018 - Redactie

Een andere baan, voor jezelf beginnen, verhuizen? We krijgen met veel keuzes te maken en de opties zijn eindeloos. Veel mensen vinden keuzes maken moeilijk. Want hoe weet je nou of iets de juiste keuze is?


Garantie heb je bijna nooit, maar er zijn dingen die je kunt doen om jezelf te helpen bij het maken van de keuze.

1. Bekijk de statistieken
Verdiep je in de fouten die je kunt maken bij je keuze. Wat zijn de verhalen van mensen die eerder dezelfde keuze maakte? Zijn er statistieken die je kunt bekijken? Als je voor jezelf gaat beginnen, zou je kunnen kijken hoe nieuwe bedrijven er na een jaar gemiddeld voor staan. Neem niet zomaar informatie aan, maar controleer wie de bron is en hoe betrouwbaar dat voor jouw keuze is.

2. Maak een plan
Kijk alvast vooruit en bedenk wat de positieve en negatieve gevolgen van je keuze kunnen zijn. Blijf daarbij realistisch. De kans op bepaalde doemscenario's die je in je hoofd hebt, is misschien maar klein. Kijk naar de problemen waar je daadwerkelijk tegenaan kunt lopen. Voor de meeste problemen bestaat een oplossing en ook daar kun je vooraf al over nadenken.

3. Vraag anderen om advies
Je hoeft niet alles alleen te doen of weten, maar vertrouw niet blind op wat anderen vinden. Als je zelf niet voor de keuze staat, is het heel makkelijk om te bepalen wat iemand zou moeten doen. Iedereen is anders en je moet uiteindelijk zelf achter je keuze staan. Je kunt wel slim gebruik maken van de kennis van mensen in je netwerk.

4. Maak keuzes niet in een opwelling
Je humeur kan veel invloed hebben op hoe je ergens tegenaan kijkt. Schrijf op wat je keuze is en hoe je daartoe bent gekomen. Op die manier kun je er later nog eens naar kijken om te ontdekken of je er nog steeds hetzelfde naar kijkt.

5. Pick your battles
Niet alle keuzes zijn even belangrijk. Je kunt uren blijven nadenken over bij welk restaurant je gaat eten, maar kun je die tijd niet beter besteden aan meer bepalende keuzes?

6. Weet hoe jij keuzes maakt
Kort gezegd zijn er twee soorten mensen als het gaat om keuzes maken: maximizers en satisficers. Het kan helpen als je weet in welke groep jij thuishoort.

7. Blijf niet malen
Je kunt niet altijd blijven malen en piekeren. Soms is het tijd om de stap gewoon te zetten. Deze 8 tips helpen je om sneller knopen door te hakken.

Brendan Church

Wat vind je ervan?

Reacties

5 kunstijsbanen waar je je in het zweet kunt werken

10.12.2018 - Ook als de grachten en sloten nog niet bevroren zijn, zijn er mogelijkheden genoeg om je op het ijs in het zweet te werken. Lees verder

Kersttruien 2018

10.12.2018 - Niet opgedirkt aan het kerstdiner zitten, maar hul je in een foute kersttrui. Lees verder

Gasfornuis schoonmaken

09.12.2018 - Het best kun je het fornuis schoonmaken nadat je gekookt hebt. Maar eerlijk is eerlijk, dat schiet er regelmatig bij in. Met deze tips maak je het fornuis goed schoon. Lees verder

De leukste kerstballen

08.12.2018 - Kerstversiering traditioneel? Nee hoor. Je kunt je boom volhangen met glitter, flamingo's, croissants of pepertjes. Lees verder

Hoeveel kerstversiering?

06.12.2018 - Dit zou de perfecte formule zijn. Lees verder

Beter voor jezelf zorgen

03.12.2018 - Om je heen verandert er van alles. Je hebt het druk, misschien voel je je soms zelf gestrest. Je hebt niet alles in de hand, maar één ding heb je wel in de hand: zorg goed voor jezelf. Een belangrijke basis. Lees verder

resten kaars uit glas verwijderen

30.11.2018 - Sommige kaarsen zitten in zulke mooie glazen, dat je ze na afloop wilt bewaren. Met deze tips krijg je de resten van de kaars en het kaarsvet makkelijk uit het glas. Lees verder

Namen beter onthouden

29.11.2018 - Iemand heeft zich net voorgesteld en je bent zijn of haar naam alweer vergeten. Met deze tips onthoud je de volgende keer een nieuwe naam. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 111 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Jouw humeur is niet bijzonder zonnig vandaag. Gebruik al je energie om tegen…

» Naar de daghoroscopen