suppen

Suppen? Ja, dat is extreem goed voor je lijf!

Suppen, oftewel Stand Up Paddleboarding, is niet alleen prettig peddelen op het water. Nee, het is een compleet fitnessprogramma op het water. Van je kleine teen tot aan je kruin, alles doet mee als je gaat suppen

De voordelen van suppen

Eén van de mooiste cadeautjes van suppen is dat het zacht is voor je gewrichten. Niet van die knoertharde schokken, maar lekker in balans. Dat maakt het perfect voor elke leeftijd en conditie.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verbeteren van je balans. Och, wat sta je toch te wiebelen op dat board. Maar dat is goed! Je traint je kernspieren en voor je het weet, kun je balanceren als een circusartiest.

Suppen is ook een prachtige cardio workout. Afhankelijk van hoe fanatiek je bent, kan suppen je hart flink laten kloppen. En dat is dan weer goed voor je bloedsomloop.

En als klap op de vuurpijl: suppen vermindert stress. De rustige slag van de peddel, het kabbelende water, het is haast meditatief. Je wordt er heerlijk zen van.

Kortom: Suppen, de gezonde pret. Of je nu een doorgewinterde wateratleet bent of een beginner, suppen is een fantastische manier om actief te zijn en tegelijkertijd van de natuur te genieten.

Opblaasbaar sup-board

Nog meer goed nieuws: bij de Lidl-shop kun je nu een geweldig, opblaasbaar sup-board kopen, barstensvol handige snufjes. Dat begint al met de in lengte verstelbare universele peddel. Je kunt het ook nog eens ombouwen tot een dubbele peddel voor een kajakfunctie. Handig!

Het sup-board is uitgerust met drie vinnen, om je extra stabiliteit te bieden en je rechtdoor te laten glijden. Het antislip EVA-dekmat met diamantsnede zorgt ervoor dat je niet opeens in het water plonst. En dankzij het hoogwaardige dubbelkamersysteem is je veiligheid gewaarborgd, want stabiliteit is belangrijk op het water.

Helemaal handig is het dat je dit sup-board makkelijk kunt opblazen en leeg laten lopen dankzij de hoge druk schroefventielen. Met de bijgeleverde rugzak neem je het sup-board overal mee naar toe. Wil je alle ins & outs weten over dit board? Klik op onderstaande button. Dit sup-board is alleen online verkrijgbaar.

suppen - sup-board lidl
Bekijk bij Lidl-shop

Lees ook: De leukste fitness musthaves voor buiten

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker