Placeholder

Dit worden de sporttrends in 2016

Toe aan iets nieuws op sportgebied, of blijf je bij het oude vertrouwde? De 10 fitnesstrends voor 2016 geven je inspiratie voor vernieuwing.

1. Wearables
Van hardlooproute tot hartslag, activity trackers houden veel informatie bij en helpen je zo om het beste uit jezelf te halen.

2. Trainen met je lichaamsgewicht
Je hebt niet altijd fancy fitnessapparaten nodig. Je kunt gewoon je lichaamsgewicht inzetten en alsnog zwaar trainen. Ouderwetse push-ups en burpees blijven het goed doen, maar er is meer en daarom is dit een trend om in de gaten te houden in 2016.

3. HIIT
De voorspelling: HIIT blijft. En niet voor niets, het is namelijk een effectieve trainingsvorm. Toch zijn er ook tegenstanders. Zij hebben als voornaamste argument dat HIIT voor relatief veel blessures zorgt.

4. Krachttraining
Een tijd geleden was krachttraining 'niet voor vrouwen', maar de laatste jaren is dat anders. Krachttraining wordt door iedereen (man, vrouw, jong en oude) gedaan.

5. Personal training
De personal trainers schieten als paddestoelen uit de grond. In Amerika verwachten ze dat er in 2022 dertien procent meer personal trainers zullen zijn dan dat er in 2012 waren. Zal dat ook voor Nederland gaan gelden?

6. Personal training in een groep
Niet iedereen heeft budget voor een personal trainer, maar er zijn steeds meer initiatieven voor personal training in een kleine groep. Denk bijvoorbeeld aan een groep van ongeveer acht personen. Een stuk fijner voor je portemonnee, maar je krijgt toch veel meer persoonlijke aandacht dan tijdens een groepsles of fitness.

7. Functionele fitness
Functionele fitness is erop gericht om beter te functioneren in je dagelijks leven. Van oorsprong wordt dit vooral gebruikt in revalidatiecentra, maar tegenwoordig is het voor meer mensen belangrijk. We willen graag fit en fysiek sterk zijn, zodat we daar in het dagelijks leven baat bij hebben.

8. Fitnessprogramma's voor ouderen
In 2016 worden er meer trainingsprogramma's verwacht die zich specifiek op ouderen richten. Marketingtechnisch ook heel slim, met de vergrijzing die bezig is.

9. Gezondheid op de werkvloer
Je brengt een groot deel van je dag door op de werkvloer, daarom is het belangrijk dat je werkplek gezond is ingericht. Er komt steeds meer aandacht voor de gezondheid van werknemers, wat ook goed is voor de productiviteit. Heb jij je baas al gevraagd om een bureau waar je achter kunt staan?

10. Foamrollers
Met een foamroller kun je jezelf een massage geven en je spieren soepeler maken. De rollers worden steeds populairder en de kans is aanwezig dat de trend in 2016 doorzet.

Aan welke sporttrends ga jij meedoen?

Bron: Worldwide Survey of Fitnesstrends | Beeld: Shutterstock