Placeholder

Zo houd je hardlopen leuk

Tuurlijk, je rent omdat je het zo fijn vindt. Vaarwel stress en gepieker, hallo gelukshormonen en voldoening. Maar soms heb je even geen zin. Hét geheim om het leuk te houden: afwisseling.

Met de juiste voorbereiding kan iedereen een marathon lopen, lees je in Santé’s aprilnummer. Wil je nog niet aan zulke afstanden denken, of doe je aan een andere sport dan hardlopen? Je houd het leuk met afwisseling.

Change is good
Die afwisseling kan ’m overal in zitten. Eigenlijk zou je alles wat je kunt variëren zo veel mogelijk moeten uitproberen, stelt Imo Muller. In 2014 won hij brons bij het NK Marathon. 'Denk aan het afwisselen van je hardloopschoenen, wisselen van ondergrond, het variëren van tempo en de duur van je training. Loop alleen, maar ook in een groep, luister naar muziek en soms alleen naar de geluiden buiten.'

Uit je comfort zone
Hoe meer afwisseling, hoe beter – zo kom je uit je comfortzone. Wissel ook als het gaat om trainingslocatie. Want wat is er nu leuker dan een nieuwe route uit te proberen? Dus pak eens de trein naar een andere stad of ander land. Een goed excuus om snel weer een vakantie te boeken.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Shutterstock