Placeholder

Zo houd je dat heerlijke vakantiegevoel vast

De zon op je huid, je blote voeten in het zand. Tijdens de zomervakantie zit je vaak heerlijk in je vel. Hoe geniet je zo lang mogelijk na van je vakantiegevoel?

Tip: Blijf in je lijf
In de zomervakantie sta je voortdurend in contact met je lichaam. Je geniet van alle zintuigelijke sensaties: de zon op je huid, de zeebries langs je wangen, het zand tussen je tenen, het verkoelende water langs je lichaam. Maar eenmaal thuis en op kantoor voel je alleen nog de sensatie van het keyboard onder je vingers en de airco in je nek. Hoe kun je dat fysieke vakantieplezier vasthouden? Blijf in je vakantielijf.

Fake it
Doe net alsof je elke dag naar het strand gaat; knip en lak je teennagels, blijf jezelf verzorgen en scheren. Een strakke bikinilijn komt goed van pas, want niets is zo effectief voor het vakantiegevoel als blijven zwemmen. Zoek een zwembad in de buurt en neem met je bikinilijf nog een keer een duik. Ook de sauna doet wonderen. Ga met vriendinnen een klets bij over hun vakanties.

Zo veel mogelijk zon
Het einde van de zomer is vaak een zonnige periode in Nederland. Pik elke zonnestraal mee: ga buiten lunchen en strijk na je werk nog even neer op een terrasje. Ook thuis kun je dat fysieke vakantiegevoel vasthouden: trek je schoenen uit en loop op blote voeten door je huis. Ga eens op de grond zitten in plaats van een stoel. Dat is beter voor je houding en geeft je een instant kampeergevoel. Zet de ramen open, en zorg voor buitenlucht in je huis.

Meer tips om je vakantiegevoel langer vast te houden, lees je vanaf pagina 52 in het septembernummer van Santé.

Beeld: Shutterstock