Placeholder

Tip van Marianne Timmer: Welke sport past bij jou?

Santé is medesubsponsor van Team Continu: het schaatsteam onder leiding van Marianne Timmer. Marianne deelt iedere dag een tip om fit te blijven met Santé. Vandaag helpt Marianne je de sport te kiezen die bij jou past.

'Ik wil sporten, en nu?
Wanneer je besloten hebt om te gaan sporten is het aan te bevelen je keuze op een sport te laten vallen die je echt leuk vindt en voor langere tijd kunt volhouden. Weet je nog niet precies wat? Kies voor een sport die je makkelijk kunt gaan beoefenen, zoals wandelen, hardlopen of fietsen. Misschien vind je het leuk, of je komt op een later moment een sport tegen die je meer aanspreekt.

Drie soort sporten
Om je te helpen is er een onderverdeling te maken in drie vormen van sport: de teamsport, de individuele sport en de semi-individuele sport.

1. Teamsport
Een teamsport is een sport die je beoefent als team. Dat wil zeggen dat je als individu deel uitmaakt van een groter geheel; het team. Bij een teamsport win of verlies je samen en het draait om het samen bereiken van resultaten, elkaar beter maken en opvangen in moeilijke situaties. Bekende teamsporten zijn: voetbal, hockey en volleybal.

2. Individuele sport
Een individuele sport beoefen je alleen, zonder tegenspeler. Je kan wel trainen met een team, maar resultaten zijn individueel. Voorbeelden van individuele sporten zijn zwemmen of wielrennen.

3. Semi-individuele sport
Semi-individuele sporten worden individueel beoefend maar met een tegenspeler. Denk bijvoorbeeld aan tennis, waarbij je speelt tegen een ander.'

Welke sport spreekt jou het meest aan?

Tip gemist? Lees alle tips van Marianne Timmer terug.

Bron: Leef je fit – Marianne Timmer