Placeholder

Waarom je krachttraining niet moet overslaan

Laat jij trainen met gewichten achterwege omdat je niet té gespierd wilt worden? Zonde, krachttraining is juist een goede toevoeging aan je trainingsschema. Ontdek waarom je de gewichten volgende keer niet voorbij hoeft te lopen.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de voordelen van krachttraining voor vrouwen. Wij hebben de belangrijkste redenen om krachttraining niet over te slaan op een rijtje gezet.

Strak lichaam
De meeste vrouwen hebben geen aanleg om te gespierd te worden, dat ligt aan onze bouw en hormonen. Krachttraining is voor vrouwen juist een waardevolle toevoeging om je lichaam strakker te trainen. Gewichten geven weerstand en laten ons lichaam op een goede manier harder werken. 

Een sterker lichaam
Krachttraining maakt je spieren sterker. Dat heeft vaak een positief effect op klachten zoals rugpijn. Door sterke spieren kan je houding ook verbeteren.

Makkelijker tillen
Zware boodschappen doen of kinderen optillen: verschillende dagelijkse bezigheden lijken een stuk makkelijker als je lichaam sterk is.

Beter in andere sporten
Een sterk lichaam maakt je beter in andere sporten en het verkleint de kans op blessures. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat skiërs hun techniek verbeteren en daardoor minder kans hebben op een blessure en dat fietsers langer door kunnen gaan.

Gezondheidsvoordelen
Krachttraining maakt je botten en gewrichten sterker. Krachttraining is, net als andere sporten, gezond. Je hebt bijvoorbeeld minder kans op diabetes en door te sporten ga je dipjes of depressieve klachten tegen.

Korte training
Wanneer je maar weinig tijd hebt voor een work-out is krachttraining ideaal. 30 minuten kan al genoeg zijn voor een krachttraining.

Metabolisme
Wanneer je meer spieren hebt, verbrandt je lichaam meer calorieën. Na het lezen van alle voordelen lijkt het feit dat je lichaam strakker wordt maar een kleine bonus, toch?

Doe jij aan krachttraining?