Placeholder

Vier je successen!

Marije: Mensen die bij mij komen met motivatieproblemen leer ik altijd het volgende: Focus op instant-resultaat & vier je successen!

Ja, echt waar. Doelen moet je stellen, maar het vieren van successen is net zo belangrijk! Met instant-resultaat bedoel ik dat je focust op het gevoel dat elke gezonde actie je geeft, in plaats van op het eindresultaat.

Hoe werkt het?
Start met het stellen van dagdoelen, bijvoorbeeld:

1.    Vandaag ga ik sporten
2.    Een gezonde lunch maken
3.    Nu écht die ene presentatie voorbereiden

Daarna schrijf je op wat je aan het einde van de week bereikt wilt hebben, bijvoorbeeld:

1.    Administratie gedaan en al mijn taken afronden
2.    Geen alcohol drinken
3.    Drie keer sporten

Beïnvloedbare doelen
Je mag zelf bepalen hoeveel doelen je stelt, zolang het maar haalbaar is. En stel alleen maar doelen waar je invloed op kunt uitoefenen. Dus twee kilo lichter is niet handig, want op je gewichtsafname kun je geen controle uitoefenen, wel op het aantal keer dat je gaat sporten en niet snackt.

Proost!
Evalueer elke week op een vast moment je doelen, bijvoorbeeld op vrijdagmiddag. Doe dit samen met iets lekkers of leuks, zoals een VriMiBo. Jouw beloning! Tip: doe het samen met een vriend(in) en proost wekelijks op jullie behaalde successen. Ik doe dit ook altijd en het zorgt ervoor dat ik elke week weer een stapje dichter bij mijn dromen ben.

Stap dichterbij je doelen
Echt, geloof me. Dit is dé beste, maar ook de leukste manier om gemotiveerd te blijven én niet te vergeten succes te hebben, wat je ook wilt bereiken! Meer inspiratie? Lees ook mijn blog: een doel zonder actie is slechts een droom.

Handige tool
Download gratis het Fitnessbijbel Slotcontract. Hét schema uit het boek waarin jij jezelf belooft doelen te halen en successen te vieren.

Heel veel succes!

Marije
 


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>