Placeholder

Tips om vandaag 30 minuten te bewegen

Het is gezond om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Met deze tips kom je makkelijk aan 30 minuten.

Ga vaker lopend of met de fiets
Simpel, maar heel effectief. Doe boodschappen op de fiets, ga als dat mogelijk is met de fiets naar je werk en breng de kinderen lopend naar school in plaats van met de auto.

Neem vaker de trap
Ga waar mogelijk met de trap in plaats van met de lift of de roltrap.

Ga een stukje wandelen
In de lunchpauze, na het eten of aan het begin van de dag, een wandeling is vaak prima in je dag in te passen. Houd je er niet van om zonder doel te wandelen? Bied aan om de hond van iemand uit te laten.

Bedenk manieren om bewegen leuk te maken
Als je iets niet leuk vindt, is het lastig vol te houden. Probeer iets te vinden waar je plezier in hebt. Wat dacht je van skeeleren, springtouwen, badminton of zwemmen?

Houd je beweging bij
Door een activity tracker te gebruiken of een stappenteller te installeren op je telefoon krijg je inzicht in hoeveel je beweegt. Met deze inzichten kun je het beste uit jezelf halen. De app Moves geeft een duidelijk overzicht.

Beweeg in huis
Tijdens schoonmaken, tuinieren en klusjes in en om huis verbrand je veel calorieën. Door de auto te wassen verbrand je bijvoorbeeld 210 kilo (op basis van een lichaamsgewicht van 70 kilo)

Combineer quality time met beweging
Ga er met het hele gezin om uit, of praat bij met een vriendin tijdens een wandeling in plaats van zittend in een café of op de bank.

Lees ook
> Bewegen met het hele gezin
> Meer bewegen zonder te sporten
> Kort bewegen is ook effectief

Beeld: Shutterstock