Placeholder

Sporten om af te vallen is gedoemd om te mislukken

Marije: ‘Natuurlijk val je af als je gaat sporten, maar wat ik hiermee bedoel is dat de reden waarom je besluit om te gaan sporten bepaalt of je gemotiveerd blijft.’

Verkeerde drijfveer
Ik maak het dagelijks mee. Mensen die lid worden van de sportclub, echter alleen omdat ze willen afvallen. Als ze dan ook nog niet begrijpen dat afvallen een proces is wat tijd kost, durf ik mijn hand in het vuur te steken dat ze na de derde week langzaamaan afhaakgedrag gaan vertonen, om vervolgens na drie maanden besluiten te stoppen. Herkenbaar?

Het geheim
Wat doen die fanatiekelingen die probleemloos, jaar in jaar uit, wekelijks wel de motivatie vinden om naar de sportclub te gaan (en er knetterstrak uitzien), vraag jij je misschien af. Het geheim van de smid:

1.    Zij begrijpen dat sporten iets is wat je gewoon moet doen. Niet-sporten bestaat niet, net als niet je tandenpoetsen. Je hebt geen keuze, je doet het gewoon.
2.    Als zij geen zin hebben gaan ze toch, want ze weten dat één training direct een fijn en trots gevoel geeft, en dat motiveert om van de bank af te komen.
3.    Ze hebben geen last van compensatiegedrag (eten-versus-sporten). Sporten doen ze namelijk ook gewoon op een gezonde dag en niet alleen na een snackattack, vreetkick of zuipvakantie.

De beste reden om te besluiten lid te worden van een sportclub, is de reden dat jij je beter (blijer en energieker) wilt voelen. Je zult namelijk direct resultaat ervaren. Zowel tijdens de training, als daarna. Dit gevoel is de fijnste ervaring die je gemotiveerd houdt om snel weer te gaan. Een strakker en slanker lichaam krijg je vanzelf cadeau, dat is een 100% garantie voor altijd. ECHT!

Wil je reageren? Stuur een email naar info@fitnessbijbel.com. Bestel hier het boek Fitnessbijbel voor vrouwen.


Deze blog is een bijdrage van Marije de Vries (1981). Ze onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>