Placeholder

Spinning: de eerste les

Wil je beginnen met de sport spinning? Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld.

Tijdens een spinningles werk je aan je lichaam en conditie. Het voordeel is dat de fiets afgesteld is op jouw lichaam je geen tegenwind hebt, of juist wind mee. Hierdoor fiets je puur op de kracht van je eigen lichaam.

Kom op tijd
Zorg dat je op tijd bij je eerste spinningles bent. Zo kun je de fiets goed instellen met hulp van de instructeur. Kies als er verschillende niveaus zijn altijd voor de beginnersles, ook als je al een goede conditie hebt.

De kleding
Je weet nog niet of je de lessen lang volhoudt. Gewone sportschoenen en een capribroek zijn een prima outfit voor de eerste paar lessen. Wil je daarna doorgaan met spinnen, is het fijn om een speciale broek en schoenen ervoor te kopen. Vergeet je flesje water niet.

Groepscompetitie
Het fijne aan spinningles is dat je in een groep bent, dat werkt motiverend. Laat je echter niet te veel meeslepen met de groep. Hou je eigen tempo aan.

Zet door
Haak niet na één les af. Dat is zonde. Het logisch dat het in het begin een zware les is. Na een paar lessen zul je zien dat je vooruit bent gegaan.

Heb jij tips voor mensen die voor het eerst gaan spinnen?