Placeholder

Samen word je sterk, 6 tips

Het beste advies voor mensen die geen zin hebben om te sporten? Bundel je krachten en werk samen aan een gezondere levensstijl. Hoe? Dat lees je in deze blog van Marije van Fitnessbijbel voor vrouwen.

Marije: Op 7 juni had ik de eer om dé fitnessgoeroe allertijden te interviewen, de heer Phillip Mills (jawel, van de Les Mills programma’s zoals Bodypump). Ik stelde hem de vraag: ‘Wat is het beste advies wat je kunt geven aan mensen die geen zin hebben om te sporten?’

Hij antwoordde: ‘Mensen zijn sociale wezens. Dat geldt ook voor sporten. Uit cijfers blijkt dat mensen die trainen in groepsverband betere resultaten boeken en gemotiveerder zijn. Samen trainen, is het beste advies wat ik kan geven.’

Wat kun je hiervan leren?
Juist ja, samen word je sterk, niet alleen tijdens het sporten maar ook als je bijvoorbeeld gezonder wil gaan leven of gaat stoppen met roken.

Tips
– Start met een groep meiden tegelijkertijd, bijvoorbeeld het zesweken programma uit mijn boek Fitnessbijbel voor vrouwen. Je voert samen zoveel mogelijk de opdrachten en (kennis)testjes uit.
– Je motiveert elkaar via WhatsApp en Facebook; deelt recepten en maakt sportafspraken.
– Je gaat samen verschillende groepstrainingen uitproberen.
– Plan leuke activiteiten zoals een wellnessdagje of shoppen (dat is ook beweging).
– Om de beurt gezond voor elkaar koken! Kortom: Je helpt elkaar zodat jullie allemaal je doelen gaan halen!
– Spreek een einddatum af, bij voorkeur over zes weken. Vier jullie resultaten met een feestje en proost op een fijne vriendschap en een gezond en leuk leven!

Start direct!

Marije


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>