Placeholder

Pak het sporten weer op

Je realiseert je dat je al twee weken niet gesport hebt. Met deze tips pak je het weer op.

Maak een plan
Welk trainingsdoel had je? Klopt het nog steeds en is het realistisch? Pas je traingsdoel en -plan eventueel aan. Zet sporten in je agenda en houd je aan deze afspraak met jezelf.

Zoek een trainer
Zeker wanneer je nieuwe oefeningen gaat doen, is het belangrijk om met een trainer te trainen. Hij of zij kan de oefeningen en technieken uitleggen. Het is zonde om je tijd te besteden aan verkeerd uitgevoerde oefeningen.

Train voor jezelf
Als je traint omdat iemand anders vindt dat je dat moet doen, zal het lastig vol te houden zijn. Train omdat je het zelf wilt en omdat je het leuk vindt.

Doe iets dat je leuk vindt
Oké, de sportschool is misschien niets voor jou. Dat is geen schande. Er zijn genoeg andere sporten en daar zit vast iets bij dat je leuk vindt: zwemmen, yoga, rolschaatsen, volleybal, schermen. De meeste sportverenigingen bieden je graag een proefles aan.

Zoek motivatie (bij anderen)
Lees blogs van actieve vrouwen, bespreek je trainingsschema met vriendinnen of ga eens samen sporten. Je kunt op verschillende manieren gemotiveerd raken en blijven. Ontdek de manier die bij jou past.

Lees ook
> Zo blijft sporten leuk
> Kom uit de fitness-sleur met deze tips
> 3 tips om tijd te maken voor sporten

Beeld: Shutterstock