Placeholder

Onregelmatig werken en gezond eten

Is het echt zo lastig om gezond te eten als je bijvoorbeeld in de zorg werkt, of is het een ultiem excuus?

Marije: Zoals met alles in het leven, als je iets wilt dan kan het ook. Alleen… nogmaals… iets veranderen kost tijd! Het is geen besluit, maar een proces. En dat geldt zeker voor deze uitdaging; gezond eten tijdens onregelmatige werkuren. Hoe pak je dit aan?

Focus je op deze drie elementen. Zorg ervoor dat je deze handelingen eigen maakt. Pas de 30 dagen regel toe en je zult merken dat het steeds meer een makkie wordt!

Element 1: Organisatie (is the key)
Simpel… als je niet de juiste spullen in huis haalt, ben je nergens. Wat moet je dan shoppen? Dat is afhankelijk van de tijd die je erin wilt stoppen, en of je toegang hebt tot een keukentje. Dit is altijd goed en makkelijk:
1.    Rauwkost-zakjes (oké, kant-en-klaar, maar een prima alternatief)!
2.    Fruit en noten (cliché maar waar).
3.    The good old broodtrommel! Zeker als je een actief beroep hebt is dit echt een topper. Volkorenbrood met mager beleg.  

Element 2: Ontbijten en diner
Wat voor werk je ook doet, iedereen heeft twee momenten op een dag dat je goed kunt eten. Het ontbijt en avondeten. Focus in ieder geval op deze twee hoofdmaaltijden, eet (flink) uitgebreid en gezond, dan hoef je alleen nog maar wat makkelijke spullen mee te nemen.

Element 3: Slapen
Streef naar voldoende slaap. Weinig slaap maakt hongerig en je minder weerbaar als je langs de snoepautomaat loopt. Daarbij zorgt vermoeidheid ervoor dat je verslonst in je organisatie (boodschappen doen etc.) Echt, goed slapen voorkomt een hoop onnodige kilo’s!

Wil je reageren?
Stuur een e-mail naar info@fitnessbijbel.com. of download gratis voedingsschema’s.

Take care
Marije


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>