Placeholder

Oefeningen om eagle arms te oefenen

Tijdens haar pilatesles ziet webredacteur Shirley iedereen met gemak de armen verstrengelen voor de eagle pose. Zelf komt ze er in de verste verte niet in de buurt.

Misschien ligt het aan de stijve computerschouders, misschien ontbreekt de natuurlijke aanleg. Lukt het jou om je armen te verstrengelen in de eagle pose? Als het je niet lukt zijn er een aantal oefeningen die je kunt doen om je schouders en vooral de spier tussen je schouderbladen soepeler te maken.

Oefening 1: omhels jezelf
Sla je armen om jezelf heen. Probeer met je rechterhand zoveel mogelijk richting je linkerschouderblad te komen en met je linkerhand reik je naar je rechterschouderblad. Houd dit een paar ademhalingen vast. Wissel daarna van arm, door je andere arm boven te houden.

Oefening 2: ellebogen naar elkaar
Leg je handen op je schouders; je rechterhand op je rechterschouder en je linkerhand op je linkerschouder. Breng vervolgens je ellebogen naar elkaar toe. Als je de pose eagle arms niet kunt, is de kans groot dat je in deze pose een goede stretch voelt, of dat je ellebogen elkaar nog niet raken. Houd de pose een paar ademhalingen vast.

Oefening 3: super prayer
Breng je handpalmen en onderarmen tegen elkaar aan. Houd je armen in een hoek van 90 graden en probeer je ellebogen op te tillen tot schouderhoogte.

Tip: Focus je eerst alleen op de armen, voordat je de pose uitbreidt met de oefeningen voor de benen.

Beeld: Shutterstock