Placeholder

Niets houdt je tegen, behalve jijzelf

Hoe kan het toch dat we vaak de handdoek in de ring gooien als het gaat om onze goede voornemens? Gezonder leven, beter in je vel zitten of je sociale vaardigheden aanscherpen… Niemand houdt je tegen, behalve je eigen mindset.

Stop jezelf neer te halen
Hoezo is het niet bijzonder of was het een kleine moeite? Neem complimentjes in ontvangst zonder ze af te zwakken. Sta achter de keuzes die je maakt en leef daar ook naar. Natuurlijk heeft iedereen zijn minpunten, maar door die steeds te herhalen, leg je er juist de focus op. Werk eraan en wees in de tussentijd lief voor jezelf.

Focus je niet alleen op getallen
Soms kan het een enorme opluchting zijn om de weegschaal de deur uit te doen of te stoppen met calorieën tellen. Het draait niet allemaal om getallen. Het is belangrijker hoe je je voelt, dat je kleding lekker zit of dat je meer energie hebt dan voorheen. Het zijn stuk voor stuk kleine overwinningen die je motiveren om door te gaan.

Lees ook: weg met de weegschaal

Geloof in jezelf
Je wilt graag vaker koken met verse ingrediënten of naast je werk een cursus volgen. Je begint vol goede moed, maar ergens in je achterhoofd geloof je zelf nauwelijks dat je het volhoudt. Probeer jezelf zo vaak mogelijk aan je doelen te herinneren en het zullen vanzelf gewoontes worden.