Placeholder

Met deze 7 tips kom je niet meer onder sporten uit

We hebben niet allemaal een personal trainer om ons te pushen. Met deze tips haal je het beste uit jezelf.

1. Zet sporten in je agenda
Stop met uitstelgedrag. Zet sporten in je agenda en ga ermee om als met iedere andere afspraak. Afzeggen doe je alleen in geval van nood.

2. Verander je gewoontes
Plof na je werk niet thuis op de bank, maar ga éérst sporten. Of slaap in het weekend wat minder lang uit om je dag te beginnen met beweging.

3. Kies voor een training die je overal kunt doen
Wanneer een training weinig voorbereiding vraagt en je er geen ingewikkelde attributen voor nodig hebt, kun je makkelijker en vaker trainen. Springtouwen, hoepelen of de pilateslessen van Blogilates zijn prima opties om thuis te sporten.

4. Doe iets dat je leuk vindt
Voor hardlopen heb je inderdaad weinig nodig, maar als je het niet leuk vindt, zul je het niet volhouden. Ontdek welke sport bij jou past en waar jij voldoening uit haalt.

5. Iets is beter dan niets
Misschien heb je geen uur vrij, maar een half uur sporten, is beter dan niets. Wees niet te gemakzuchtig.

6. Sport met iemand samen
Een work-outmaatje is voor veel mensen een goede stok achter de deur.

7. Wees streng voor jezelf
We hebben niet allemaal een personal trainer om ons te motiveren en bij de les te houden. Daarom moeten we zelf streng zijn: sta jezelf niet toe om zomaar een training af te zeggen en haal tijdens iedere training het beste uit jezelf. Als je gaat sporten, doe het dan goed! Dan mag je morgenavond op het terras hangen.

Beeld: Shutterstock