Placeholder

Mentale spierpijn

Het gevoel van spierpijn kennen we allemaal. Na hard sporten, een tijd niet sporten of nieuwe oefeningen is spierpijn het meest aanwezig. Eigenlijk bestaat er ook een 'mentale spierpijn' en dat kan je sportprestaties beïnvloeden.

Nieuwe dingen
Mentale spierpijn is de weerstand die je ervaart bij nieuwe dingen of veranderingen. Wanneer je nieuwe wegen inslaat, krijg je soms een (licht) ongemakkelijk gevoel. Terwijl je vaak best weet dat als je ervoor gaat het goedkomt.

Ik kan het niet
Tijdens het sporten kan dat gevoel ervoor zorgen dat je niet het beste uit jezelf haalt. Geen idee wat we bedoelen met mentale spierpijn/weerstand tijdens het sporten? Het is het stemmetje in je hoofd dat bij iedere nieuwe, enge of zware oefening zegt: 'Ik kan het niet, het lukt me nooit, het is eng…'

Weg met weerstand
Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer die negatieve gedachtes los te laten. Wat maakt het eigenlijk uit als je een keer uit de bocht vliegt? Je zult zien dat wanneer je de druk eraf haalt je onverwacht verder komt dan je had verwacht.