Placeholder

Marianne Timmer over haar jeugd

Santé is medesubsponsor van Team Continu: het schaatsteam onder leiding van Marianne Timmer. Vandaag vertelt Marianne Timmer over haar jeugd.

Marianne: 'Op de middelbare school ging bijna iedereen ‘aan de brommer’. Ik mocht er van mijn ouders ook één maar ik heb toen uit eigen beweging voor de eer bedankt. Ik ging liever fietsen. Ik zag dat als een soort training. Bovendien vond ik het leuker.

Ook op school was ik onbewust met mijn gezondheid bezig. Ik dronk yoghidrank of melk, geen cola. Tegenwoordig hebben kinderen op school het overigens wel lastiger. Want als ik soms een blik werp in de automaten die overal zie staan, dan heb ik voor mijn gevoel meteen één van de oorzaken van overgewicht bij kinderen gevonden. Chips, koeken, chocola en drop, in alle soorten en maten. Noem het ouderwets, maar wat is er mis met een appel?

Op de middelbare school zag ik om me heen al leerlingen lopen die zich in de pauzes volstopten met snacks. De snoepautomaten met chips, chocola en cola trokken ze leeg. Allemaal erg lekker, maar aan mij hebben ze wat dat betreft weinig geld verdiend. Ik liep die automaten steevast voorbij. Doordat ik in Jong Oranje zat, was ik waarschijnlijk bewuster met mijn lichaam bezig dan veel  van mijn leeftijdsgenoten. En van huis uit had ik ook al geleerd dat het alleen voor speciale gelegenheden was.

Nadat ik spelenderwijs het schaatsen een beetje onder de knie had gekregen en bij de wedstrijdjes op de club zowaar over enig talent bleek te beschikken, kreeg ik een uitnodiging om in de gewestelijke ploeg onder leiding van Inko de Vries te komen trainen. Wat een eer was dat. Nu hoorde ik er echt bij. De wereld ging voor me open, zo voelde ik dat.'

Tip gemist? Lees alle tips van Marianne Timmer terug.

Bron: Leef je fit – Marianne Timmer