Placeholder

Kom uit de fitness-sleur

4 signalen dat je fitnessroutine in een sleur is geraakt. Met daarbij de vier oplossingen om er iets aan te doen.

Signaal 1: Je boekt geen vooruitgang meer
Waar je in het begin iedere paar trainingen met sprongen vooruit ging, lukt het je nu al weken niet om je persoonlijk hardlooprecord te verbreken. En die fitnesstraining lijkt ook geen effect meer te hebben.

De oplossing: Vraag eens om advies in de sportschool of huur een personal trainer in. Je kunt ook met een groepje vrienden een personal trainer inhuren. Dat gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Het drukt de kosten, het is gezellig en je leert van elkaar.

Signaal 2: Je hebt steeds minder zin
Iedere dag heb je een ander excuus om niet te gaan: een etentje, slecht weer, een nieuwe aflevering van je favoriete serie. Sporten is gezakt naar de onderkant van je prioriteitenlijst.

De oplossing: Ga bij jezelf na wat het echte probleem is. Hoe komt het dat je geen zin hebt? Misschien is het tijd om een nieuwe sport te proberen of om lid te worden bij een sportschool waar je je beter op je gemak voelt.

Signaal 3: Je stopt steeds eerder
Waar je eerder 3 sets met oefeningen deed, haal je nu met moeite 2 sets. Grote kans dat dat erop duidt dat je in een sleur zit.

De oplossing: Neem een paar dagen vrij van het sporten. Je lichaam krijgt zo de kans om te herstellen van eerdere trainingen en ook mentaal krijg je even rust.  Daarna kun je er weer met frisse moed tegenaan. Neem ook je voedingspatroon eens onder de loep.

Signaal 4: Je kijkt steeds op de klok
Wanneer je ogen steeds afdwalen naar de klok ben je niet eens écht hard aan het sporten.

De oplossing: Tijd om de boel een beetje spannender te maken. Stel een nieuwe playlist samen en kijk of dat helpt. Zo niet, dan is het misschien tijd om de oefeningen die je doet eens flink aan te passen of te vervangen door andere oefeningen. Wissel de loopband eens in voor een hardlooprondje buiten.

Lees ook:
> Een nieuwe sport uitproberen
> 5 redenen om een rustige work-out te doen
> 6 tips om sporten leuk te houden

Bron: Womenshealth.com | Beeld: Shutterstock