Placeholder

Kelly’s Race Recap: Dam tot Damloop

Of het iemand van de redactie leuk leek om mee te doen met Team Asics aan de Dam Tot Damloop? De redactieleden sloegen af, maar marketingcollega Kelly durfde het wel aan.

Kelly: 'En zo strikten mijn collega’s van Santé me voor Team Asics. Aangezien ik kennelijk dus de enige hardloper ben van van Santé. In de zin van… Ik ga wel eens hardlopen. Zo’n enorme held ben ik namelijk ook weer niet.

Van te voren kregen we een uitnodiging om samen met de andere deelnemers van Team Asics deel te nemen aan het pre-event bij de Asics Flagshipstore in Amsterdam. Daar konden we elkaar ontmoeten onder het genot van een (gezond) hapje en drankje. Daarna werden we in een compleet Asics-tenue gehesen: van hardlooplegging tot shirt, sokken en nieuwe hardloopschoenen.

 
Nadat we waren geïnstalleerd, volgde een core-workout in een sportzaal in de Flagshipstore. Toen de buikspieren opgewarmd waren, was het tijd om hardlopend naar de winkel van Runtoday te gaan. Hier kregen we een presentatie en korte lezing over intervaltraining en hoe dat je hardloopprestaties kan beïnvloeden. Tijd om het daarna gelijk in de praktijk te brengen. We kregen een leuke en pittige intervaltraining in het Vondelpark in Amsterdam om ons voor te bereiden om de Dam tot Damloop.

Ruim een week later was het zover…

Mijn beste vriendin, mijn hardloopmaatje, mijn alles, had een paar dagen van te voren afgezegd. Ik zou dus alleen lopen. Toen ik zaterdagavond bij vrienden werd uitgenodigd thuis en het vervolgens 01.30 uur werd, maakte me al niet meer uit, want: ik kijk nog wel of ik morgen ga. Uiteindelijk kon ik het dus écht niet aan mezelf verkopen om niet te gaan. Ik wist hoe blij en trots ik zou zijn als ik hem uiteindelijk had gelopen, dus hup. ’s Ochtends hees ik me in mijn hardlooptenue en nam ik de bus en het pondje vanuit Amsterdam Noord naar Centraal Station. Hier werd me duidelijk dat ik ondanks dat mijn maatje was afgehaakt écht niet alleen zou lopen.

Met honderden andere deelnemers liep ik naar het startvak waar we om 11.00 uur startten. Na het startschot wist ik dat ik de eerste kilometer niet gelijk te snel van start moest gaan vanwege de adrenaline die door mijn lijf gierde. Even inhouden en dan later ‘als ik op gang ben’ kijken hoeveel ik kan bijzetten. Ik voelde gelijk bij de eerste twee kilometer al dat ik lekker liep en dat ik zou genieten van deze 16 kilometer. Gek hoe je dat eigenlijk meteen al voelt. De eerste 12 kilometer liep ik fluitend, daarna had ik besloten om wat te versnellen zodat ik een mooie tijd zou halen. Mijn streven was tussen de 1.20 en 1.30. Ik voelde bij de laatste kilometer dat het echt wel pittig werd omdat ik sneller dan gemiddeld liep. Maar ik móést en zou binnen die tijd over de finishlijn gaan!

Toen ik bijna bij de finish was en mijn ouders en een ander Very Important Person langs de zijlijn zag staan, gaf dat me nog extra power om wat snelheid bij te zetten. Uiteindelijk heb ik mijn doel bereikt met een score van 1.27.  Volgend jaar is het streven – MET MIJN VRIENDINNETJE. LEES JE HET? LEES JE HET? – om tussen de 1.20 en 1.25 te eindigen. Maar nu eerst de halve marathon op 15 oktober! Wie doet er nog meer mee?

Team Asics: Dankjewel!

Tekst: Kelly Veerman