Placeholder

Is jouw work-out effectief?

Check of jouw work-out effectief en veilig is, én ervoor gaat zorgen dat je het vol blijft houden.

Mijn work-out heeft een doel of bepaalde duur JA/NEE
Bijvoorbeeld: trainen voor de 5 of 10 kilometer. Of, deze les duurt minimaal 60 minuten, dan pas ben je klaar. Jij bepaalt dus niet wanneer je mag stoppen dat bepaalt iemand die er verstand van heeft. Tenzij je pijn krijgt natuurlijk.
 
Mijn training heeft een professionele en effectieve opbouw JA/NEE
Het antwoord is JA als het programma door een instructeur/professional is samengesteld.
 
Deze work-out past bij mijn bouw en lichamelijke conditie JA/NEE
Als je last hebt van overgewicht, een oude knieblessure of het is lang geleden dat je intensief getraind hebt, is het niet verstandig om te gaan hardlopen of meedoen met bootcamp of een heftige spinningles. Zwemmen of intensief wandelen volgens een trainingsprogramma zijn betere opties voor jou. Laat je adviseren!
 
Deze work-out vind ik echt leuk om te doen JA/NEE
Doe nooit iets wat je écht vreselijk vindt. Misschien is sporten sowieso een straf voor je, dan ga je nog steeds iets doen wat je het meest aanspreekt, waar jij je prettig bij voelt. Ook als blijkt dat het minder effectief is dan bijvoorbeeld hardlopen, Bootcamp of Bodyattack. Zo blijf je gemotiveerd.

Als je alle vragen met JA kunt beantwoorden zit je op de goede weg! Anders is het misschien tijd om je trainingsschema onder de loep te nemen.

Marije

Benieuwd naar meer tips van Marije? Bestel haar boek Fitnessbijbel voor vrouwen.


Deze blog is een bijdrage van Marije de Vries (1981). Ze onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Lees alle blogs van Marije >>