Placeholder

In zeven dagen een beach body

Marije van Fitnessbijbel voor vrouwen heeft vijf spelregels op een rijtje gezet.

Marije: Tja.. en dan wordt het ineens supermooi weer! Balen, je bent nog niet (helemaal) in-shape voor het strand. Wat nu? Maak je geen zorgen. Ga seven days in rehab, en je bent helemaal ready!

Spelregel 1: Voeding
Gedurende zeven dag ga je suikerloos door het leven. Lees etiketten, niet snoepen en geen alcohol. Vermijd ook zoete vruchten en beperk gezonde calorierijke snacks zoals noten, (pinda)kaas en ook boter. Het eten van gezonde koolhydraten (zoals brood, zilvervliesrijst, havermout etc.) is geen probleem. Eet ze in de ochtend en altijd voor een training.

Spelregel 2: Matige beweging
Ga elke dag matig bewegen. Sowieso is dat altijd een goed idee, maar nu zeker. Zie elk huishoudelijk klusje, ritje op de fiets en trap die je tegenkomt als een kans.

Spelregel 3: Cardio
Deze week ga je om de dag 30 tot 60 minuten intensief trainen op de fiets, zwemmen, of hardlopen. Een les Bodyattack, Bodycombat of steps op de sportclub is ook een goed idee. Pas op; maximaal drie high impact trainingen per week. Hiermee bedoel ik hardlopen en de springlessen zoals Bodyattack, Grit en Insanity. Voorkom blessures!

Spelregel 4: Kracht
Tijdens jouw seven days of rehab volg je drie krachttrainingen. Bodypump/ClubPower, (power)yoga, pilates of Bodybalance vallen hier ook onder. Snel resultaat = veilig trainen! Wat je ook doet, zorg dat je traint onder begeleiding en met een op-maat-gemaakt trainingsschema.

Het klopt dat je gedurende één week, elke dag aan het sporten bent. Probeer trainingen met elkaar te combineren en houd één dag rust tussen je krachttrainingsessies. Bij (erge) spierpijn of vermoeidheid vervang jij je krachttraining voor matige beweging of cardio.

Spelregel 5: Ontspanning
Vergeet nooit om tijd voor jezelf vrij te maken. Stress brengt je van de leg. Daarom is dit zeven dagen programma geen dieet, je eet gezond en voldoende. Relax, zo blijf je gemotiveerd en gefocust.

Meer hulp nodig? Ga naar www.fitnessbijbel.com en download o.a. gratis de voedings- en boodschappenlijstjes.

Succes!


Deze blog is een bijdrage van…
Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>