Placeholder

In 5 stappen meer energie

Er zijn dagen dat je zou willen dat je meer energie had. Zonder eeuwig te snoozen je bed uit, na de lunch vol energie aan het werk en dat een appel om 16.00 uur de nodige lekkere trek wegneemt. Hoe krijg je dit voor elkaar en kan dat? Jazeker! Volg deze vijf stappen voor meer energie.

Stap 1: Vermijd suiker
Tja, daar is ie weer. Echt.. suiker maakt moe. Vrijwel direct! Lees mijn blog van vorige week hoe je etiketten leest en suiker kunt vermijden.

Stap 2: Wees matig met koolhydraten
Let op; dit is wat anders dan koolhydraatarm eten. Je hebt koolhydraten nodig, je hersenen functioneren erop en het dempt stress. Wees matig, omdat koolhydraten ook suikers zijn. Combineer daarom je boterham met rauwkost, rijst met groenten.

TIP! Probeer deze week eens te meten hoe jij je voelt na een maaltijd. Geeft het energie of maakt het je moe? In het laatste geval is het verstandig om maximaal ¼ van je maaltijd te vullen met koolhydraten, de rest met groenten.

Stap 3: Slapen
Goed slapen voorkomt een hoop problemen. Minder energie=meer zin in zoet en hartig. Moe maakt je tevens minder weerbaar in het maken van gezonde keuzes.

Stap 4: Sporten
Het hebben van een goeie conditie houdt niet alleen in dat je met gemak een stukje kunt rennen of fietsen, het is ook je energiepijl en mentale fitheid. Werk minimaal twee keer per week aan je conditie voor DIRECT meer energie!

Stap 5: Rust, reinheid en regelmaat
Saaai… maar de enige manier om snel meer energie te winnen en je goed te voelen. Probeer ook een week lang bij te houden wanneer jij het meest productief bent. Pas, indien mogelijk, je leven hier op aan. Ga sporten in de ochtend als jij een ochtendmens bent, en ga in de middag achter de computer als je merkt dat je na de lunch (weer) scherp bent.

SUCCES!

Marije


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>