Placeholder

Hoe vind je een sportschool die bij je past?

Bekijk onze checklist.

1. Zoek dichtbij huis
We hebben er zin in en we zijn gemotiveerd, toch hebben we als het puntje bij paaltje komt weinig zin om ver naar de sportschool te fietsen of rijden. Zoek daarom het liefst een sportschool dichtbij huis.

2. Volg een proefles
Heb je een aantal sportscholen in de buurt gevonden? Vraag dan overal een proefles aan. De sfeer binnen een sportschool kan erg verschillen. Wil je groepslessen gaan volgen, is het belangrijk om te weten hoe die zijn. Volg de proefles het liefst om een tijdstip waarop je normaal ook zou sporten, zo krijg je de beste indruk.

3. Vraag je af waar je gebruik van gaat maken
Al die extraatjes klinken leuk, maar je betaalt er wel voor. Zonde als je er uiteindelijk nooit gebruik van maakt. Andersom zou je misschien best iets meer willen betalen voor een goed en gevarieerd lesaanbod als je daar gebruik van maakt.

4. Check het contract
Hoe lang zit er aan het contract vast? Wat staat er precies in de kleine lettertjes? Je zou niet de eerste zijn die plotseling vast blijkt te zitten aan een contract van 2,5 jaar.

5. Vraag je ook af óf de sportschool wel bij je past
Er zijn zoveel andere sporten. Voor sommigen heb je niet eens een sportschool of -club nodig. Kijk dus eens verder dan de sportschool.

Beeld: Shutterstock