Placeholder

Het geheim van succesvolle mensen

Gezonder en actiever leven? De eerste steen die je legt is de Ja maar-knop uitschakelen, en onderhandelen met jezelf stoppen. Afgelopen ermee!

Marije:

Mentale schop onderuit
Ja maar, ik kan niet sporten, want ik ben te druk. Ja maar, ik kan niet gezond eten, want ik heb wisselende diensten. Ja maar, het is weekend. Elke 'Ja maar' is een mentale schop onderuit! Deze ‘spreuk’ zet je direct in de slachtofferrol. En daar gaat het mis.

Onderhandelen maakt de situatie erger
Ga je ook nog onderhandelen met jezelf door te zeggen: 'Vandaag sport ik niet, daarom volg ik morgen twee lessen.' 'Vandaag mag ik ongezond doen, want morgen is het maandag.' Daardoor word je niet alleen mentaal onderuit geschopt, maar zal opstaan om verder te gaan alleen maar moeilijker worden. Compensatiegedrag is namelijk net zo schadelijk voor je weg naar blijvend resultaat als uitstellen. Compenseren is dweilen met de kraan open.

Wat kunnen we leren van succesvolle mensen?
Zij kijken naar zichzelf en zien mogelijkheden en geen belemmeringen. Wat kan ik er zélf aan doen? Begrijp me goed. Ik snap echt dat het soms heel moeilijk is om met een drukke baan, gezinsleven of andere stressvolle situatie gezonde keuzes te maken. Maar begrijp ook dat het niet valt of staat met het perfecte voedingsschema, het wel of niet eten van koolhydraten, superfoods, fancy recepten of die geweldige sportclub of trainer, maar met je mindset.

Een blik gericht op kansen en zelfreflectie. Dit is de basis. De voedingsproducten, recepten en het sporten zijn dan alleen nog maar de middelen die je nodig hebt.

Marije

Alles over het bereiken van de juiste mindset vind je mijn boek Fitnessbijbel voor vrouwen.
www.fitnessbijbel.com/vrouwen of www.bol.com.


Deze blog is een bijdrage van Marije de Vries (1981). Ze onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Lees alle blogs van Marije >>