Placeholder

8 handige fitnessapps

Train waar en wanneer jij dat wilt met deze handige fitnessapps. Wil je thuis sporten mét trainer? Dan delen we in het januarinummer van Santé handige tips.

Workout van 7 minuten
€3,41
Deze work-out van 7 minuten is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Sinds de New York Times aandacht aan de app besteedde, is de app booming. En terecht, want: supereffectieve en korte training.
Android | Iphone

Tip: Andere apps die een training van 7 minuten aanbieden zijn: 7 Minute Training en 7 Minute Workout – Weight Loss.

Nike+ Training Club
gratis
Met deze hippe app kun je al je grote spiergroepen trainen onder leiding van topatleten. Veel goede oefeningen die heel duidelijk zijn beschreven en te zien in moderne filmpjes. Inclusief motiverende teksten.
Android | Iphone

Yoga and Pilates With Kristin McGee
gratis, maar binnen de app kun je work-outs aankopen die rond de €3 kosten
Volledige yoga- en pilateswork-outs via moderne filmpjes. Poses en oefeningen worden duidelijk uitgelegd.
Android | Iphone

FitBooster
gratis
Verschillende work-outs waarbij je zelf een niveau kunt instellen, plus welke lichaamsgroep je die dag wilt trainen. Je kunt kiezen of je thuis wilt trainen, buiten of in de sportschool. Je doet mee met een filmpje.
Iphone

Daily Workouts
gratis
Je eigen online personal trainer die je elke dag gerichte oefeningen voordoet.
Android | Iphone
 
30 Day Squat Challenge
gratis
Met deze app doe je dagelijks flink wat squats (die je uiteraard opbouwt) voor strakke benen en billen.
Android | Iphone

Periscope
gratis
Periscope is de livestreamingdienst van Twitter. Steeds meer trainers van over de hele wereld doen sommige van hun trainingen live voor Periscope. Dat betekent dat je thuis gratis mee kunt doen met de training van een toptrainer. Je kunt het best de trainers in de gaten houden om te zien wanneer ze een training livestreamen. Dit zijn een aantal tips voor trainers die je kunt volgen.

Instant Heart Rate
gratis voor Android | €3,99 voor Iphone
Heb je geen sporthorloge met hartslagmeter? De gratis app Instant Heart Rate meet redelijk accuraat je hartslag. Handig om een richtlijn te hebben van je hartslag terwijl je aan het trainen bent.
Android | Iphone

Beeld: Shutterstock