Placeholder

Een nieuwe sportles proberen

De stap om naar een nieuwe groepsles in de sportschool te gaan, is soms best groot. Met deze tips houd je vol en vind je de juiste les voor jou.

1. Ga minstens drie keer naar dezelfde les
Iedere nieuwe les die je doet, zal een uitdaging zijn. Je moet oefeningen doen die je nog niet kent of nog niet kan, je houdt het misschien niet tot het einde vol en je hebt het idee dat je er niets van bakt. Vond je bepaalde onderdelen van de les wel leuk? Probeer dan toch minstens drie keer naar dezelfde les te gaan. Je zult zien dat het dan al makkelijker wordt en je kunt beter beoordelen of de les iets voor jou is.

2. Stel jezelf voor
Stap voor de les even op de leraar af en stel jezelf voor. Vertel dat je nieuw bent en vraag alvast advies. Welke gewichtjes kun je bijvoorbeeld het best pakken en wat is de beste manier om de oefeningen op te bouwen?

3. Blijf positief
Ga met een positieve houding naar de sportschool toe, anders maak je je nieuwe les alleen maar zwaarder. Sporten gaat juist om plezier hebben, probeer met die instelling naar een groepsles te gaan.

4. Zet je in
Haak niet te snel af omdat je denkt dat je een oefening toch niet kunt. In een groepsles is het makkelijk om even pauze te nemen. Er staan immers mensen met verschillende niveaus. Probeer je juist op te trekken aan de mensen met een hoger niveau. Daag jezelf uit!

Beeld: Shutterstock