Placeholder

Een doel zonder actie is slechts een droom

Deze week heeft Marije van Fitnessbijbel voor Vrouwen een plan van aanpak om onze dromen waar te maken. Het is tijd voor actie.

Marije: Geloof me, dit maakt het verschil tussen mensen die succesvol zijn in het leven en mensen die eeuwig blijven strijden en sukkelen. Make a dream come true!

Plan van aanpak
Gezondheid hangt nauw samen met lifestyle en het verwezenlijken van dromen. Daarom…

1. Stel dagdoelen! Hoe wil jij je aan het einde van deze dag voelen en wat wil je bereikt hebben?
2. Stel weekdoelen! Welke taken heb jij volbracht voor vrijdagmiddag 17.00 uur?
3. Stel maanddoelen! Wat ga jij deze maand allemaal voor elkaar krijgen?
4. Stel kwartaaldoelen. Waar sta jij over 3 maanden?

Geen jaardoel?
Nee, dat raad ik je af. Is te ver weg en moeilijk qua focus.

Er is meer
Denk verder dan kilo’s. Denk in gevoel en taken en betrek al het levensgeluk erbij (gezondheid, ambities en zelfs de liefde).

Bijvoorbeeld:
“Aan het einde van deze dag heb ik supergezond gegeten en heb ik gesport!”
“Op vrijdagmiddag 17.00 uur mag ik een wijntje, omdat ik al mijn taken voor deze week heb volbracht en de hele week geen alcohol heb gedronken én 3 keer naar de sportclub ben geweest.”
“Aan het einde van deze maand ben ik 2 kilo lichter, heb ik mijn examen gehaald én een keuze gemaakt over wat ik wil in de liefde!”
“Op 1 juni ben ik 5 kilo lichter en is mijn eigen website een feit!”

Maak je doelen zichtbaar
Verf een muur met krijtverf en schrijf daar je doelen op. Een doel zonder actie is slechts een droom, maar taken moet je wel volbrengen. Het geheim van de smid: werk elke dag aan je doelen, ook al is het maar een klein beetje.

Take care!

Marije

Kom ook naar de boeklancering van de nieuwe Fitnessbijbel voor vrouwen op 22 maart in Arnhem! Doe mee met de workout en krijg korting op het boek! Lees er meer over of meld je aan.
 


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Lees alle blogs van Marije >>