Placeholder

Doorbreek je plafond: 5 voedingstips

‘Help! De laatste 3 kilo’s willen er maar niet af!’ ‘Ik blijf dat buikvetje houden.’ ‘Ik ben flink afgevallen, maar sta al een tijdje stil.’ ‘Mijn vetpercentage gaat omhoog en dat terwijl ik veel sport.’ Herkenbaar?

Herken jij je in één van deze uitspraken?
Dan kan het zijn dat je (te) veel van de volgende producten eet, of ze hebt opgenomen in je dagelijkse eetpatroon. Pas op deze producten de 3 momenten-regel toe: 3 momenten in de week mag je ervan genieten.

1. Kaas & Pindakaas
Elke dag kaas eten is teveel. Kies voor avocado of humus als je houdt van de smeuïgheid. Geldt hetzelfde voor pindakaas.

2. Noten
Het is prima om dagelijks noten te eten, maar bijna niemand kan zich aan het ene handje houden en blijft ervan snoepen.

3. Boter
Fitnessmensen (met een sixpack) halen hun gezonde vetten uit koude oliën zoals lijnzaad en een scheutje olijfolie en vette vis. Af en toe pure verse roomboter bij een romantisch etentje of ontbijt is prima.

4. Vruchtensap en smoothies
Het blijft voor veel mensen lastig om het bij één klein glaasje te houden. Drink ‘s ochtends een kop kruidenthee of (warm) water met citroen i.p.v. vruchtensap en je bent over aan maand geslonken in je taille, echt! Neem een smoothie als tussendoortje, niet als glas bij een maaltijd.

5. Brood
Brood is geen dikmaker, wel als je het teveel en te vaak eet en niet beweegt. Als je in de gelegenheid bent om een salade te maken, groenten en fruit kunt meenemen naar je werk, doe dit dan en varieer het met brood. Probeer jezelf aan te wennen brood ook maximaal drie keer per week te eten, 2 à 3 sneetjes per keer.

Dit geldt ook voor pasta, rijst en aardappels. Varieer! En skip het een keertje. Tip: vooral doen na een Bourgondisch weekend of met een luie avond in het verschiet!

Kleine aanpassingen in je voeding maken een groot verschil. Probeer het maar!


Deze blog is een bijdrage van Marije de Vries (1981). Ze onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>