Placeholder

De ideale beweegweek

Hoe vaak moet je eigenlijk per week sporten voor het beste resultaat? Dat is per persoon verschillend, afhankelijk van je doel maar ook (gezins-)leven en werk. Om je toch houvast te bieden heeft Marije de ideale beweegweek ontwikkeld.

Dit is een trainingsprogramma dat voor alle doelen een goede basis vormt, maar ook de noodzakelijke trainingsvormen bevat om je lichaam en geest optimaal in vorm te houden.

De ideale beweegweek bevat de volgende vier elementen:

1. Een keer per week een intensieve cardiotraining van 30 tot 60 minuten. Denk aan Bodyattack, spinning/RPM, Steps, Bodycombat/ bokstraining of danslessen zoals Zumba, Bootcamp, hardlopen en zwemmen.

2. Een keer per week 30 tot 60 minuten krachttraining. Denk aan Bodypump, ClubJoy Power, fitness, maar ook Bodybalance, yoga en pilates vallen hieronder.

3. Elke dag minimaal 30 minuten matig intensief bewegen. Een uur is beter! Denk aan fietsen naar je werk, wandelen met de hond, tuinieren, schoonmaken.

4. Elke dag minstens 10 minuten fysieke ontspanning. Dat wil zeggen: een lichamelijk activiteit die je leuk vindt. Dit kan yoga zijn, of iets wat in de categorie matig intensief bewegen valt, zoals fietsen, dansen of wandelen. Je ontspant terwijl jij je inspant, daar gaat het om. Met deze activiteit maak jij de ideale beweegweek compleet.

Focus
Het ontwikkelen van de ideale beweegweek vraagt tijd en geduld. Het is 1. belangrijk dat je het trainingsprogramma opbouwt, anderzijds is het van belang dat je stap voor stap veranderingen door gaat voeren. Als je alles in één keer wilt veranderen vraag je te veel van je focus en motivatie.

Hoe ontwikkel je de ideale beweegweek?
Hoe je de ideale beweegweek opbouwt en ontwikkelt staat (inclusief) stappenplan uitgelegd in mijn boek Fitnessbijbel voor vrouwen. Bestel het boek via Bol.com en je krijgt het gratis thuisbezorgd.

Go for it!

Marije


Deze blog is een bijdrage van Marije de Vries (1981). Ze onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Lees alle blogs van Marije >>