Placeholder

De cooling-down maakt het verschil

Wanneer je niet zoveel tijd hebt om te sporten, is het verleidelijk om de cooldown over te slaan. Verleidelijk, maar niet verstandig. Lees waarom de cooling-down het verschil maakt.

Wanneer je hard hebt getraind, kunnen je spieren verkrampen. Tijdens de cooling-down doe je een aantal oefeningen die niet zo veel inspanning vergen. Je lichaam krijgt op die manier de kans om af te koelen, je spieren worden sterker en het vermindert de kans op blessures. Het is belangrijk dat je je cooling-down op de goede manier doet, anders is het nog niet zo effectief als je zou willen.

Tips
– Wanneer je cardiotraining doet op een toestel, zit de cooling-down meestal in het programma ingebouwd. Stop dus niet voor je het einde van het programma bereikt hebt, dan zit je goed.
– Bouw je inspanning af voor je aan de cooldown begint. De laatste 3 tot 5 minuten van je work-out verminder je alvast je snelheid, zodat je hartslag kan verlagen.
– Vergeet niet te stretchen. Je spieren zijn na de training goed warm, dus dit is het moment om de flexibiliteit van je spieren te trainen.