Placeholder

De 30 dagen regel

Deze week werd Marije aan het denken gezet. Als je gezondheid het toelaat om in actie te komen, waarom doe je het dan niet?

Marije: Na de paasdagen zat ik om de tafel met de directeur van één van Nederlands grootste transportbedrijven. Mijn bedrijf Fitter Nederland biedt vitaliteitsprogramma’s. Ik vertelde hem hierover en hoe wij ervoor zorgen dat medewerkers gezonder gaan leven. De grote grijze man op leeftijd met een sterk voorkomen keek mij kritisch aan en zei:

'Marije, weet je wat ik niet begrijp? Dat mensen met een ongelukkig gevoel in de spiegel kijken, én dit accepteren! Waarom doen mensen zichzelf dit aan? Je hebt maar één lijf en leven. Ik geloof dat het bereiken van doelen valt of staat met respect voor jezelf. Dit is wat ik onze medewerkers wil leren.'

Groot gelijk
En hij heeft gelijk. Als je gezondheid het toelaat om in actie te komen, waarom doe je het dan niet?

Makkelijker gezegd dan gedaan
Het is ook lastig om te veranderen. Dat kost tijd. Vergelijk het met het afdrogen van je lichaam na het douchen. Waarschijnlijk doe je het al jaren op dezelfde manier. Probeer het maar eens anders te doen. Dat voelt raar, en waarschijnlijk doe je het snel weer op je oude manier.

Dit werkt écht!
Wees 30 dagen lang, elke dag bewust bezig met je nieuwe gezonde gewoonte. Bijvoorbeeld het bereiden van je nieuwe gezonde ontbijt of lunch. Geen suiker in de koffie etc.

Doen is de sleutel
Het enige wat je moet doen, is doen. Dat geldt ook als je wilt stoppen met roken. Neem 30 dagen de tijd om af te kicken. Je zult zien dat het werkt en je nieuwe gewoonte steeds meer eigen wordt.

Met de medewerkers van dit bedrijf gaan we een geweldige tijd tegemoet. Ze krijgen alle middelen van ons, en met deze fantastische wijze woorden van de baas gaat het ze zeker lukken!

Wil jij ook (met jouw collega’s) aan de slag? Hulp en advies nodig? Ga naar www.fitternederland.nl


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>