Placeholder

De 10 leukste hardloopsteden

Op vakantie gaan is geen reden om niet te gaan hardlopen. Neem juist dan je schoenen mee en ontdek een deel van de stad of de natuur tijdens je hardloopronde.

CityZapper heeft onderzoek gedaan naar de 10 beste hardloopsteden. Dit is de top 10.

1. New York
De onbetwiste nummer 1 is hardlopen in Central Park in New York., de ideale plek om mensen te kijken.

2. Zürich
Als je in Zürich bent, is de Zürichsee niet te missen, een prachtig meer waar mensen varen, zonnen, fietsen, relaxen en natuurlijk hardlopen. Al hardlopend ontdek je plekjes die je normaal gesprokenn niet zo snel zult zient.

3. Kaapstad
De boulevard in Kaapstad mag je echt niet missen. In plaats van erover te wandelen, kun je hem prima hardlopen. Ren langs de zee naar Camps Bay.

4. Singapore
Hardlopen in Singapore doe je in verband met de hitte het liefst ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Loop langs de Singapore River en vergeet de toren bij Marina Bay Sands niet te bewonderen.

5. Amsterdam
We mogen in Nederland niet klagen. Het Vondelpark in Amsterdam is één van de toplocaties met mooie bruggetjes, vijvers en bloemenperken.

6. Barcelona
In Parc La Ciutadella geniet je tijdens het hardlopen van straatartiesten. Bovendien ren je zo door naar het strand, heerlijk!

7. Parijs
Oui oui, Paris! Zie je jezelf al rennen langs de kilometerslange oevers van de Seine? Daarnaast heeft Parijs verschillende parken waar je je rondje kunt doen.

8. Portland (Oregon)
In deze stad staat het hoofdkantoor van Nike. Dat zegt genoeg? De kades van de Willamette River zijn perfect om hard te lopen.

9. Londen
Train in Hyde Park tussen de locals, of ren langs de Thames en check meteen enkele bezienswaardigheden.

10. Berlijn
In de Tiergarten heb je 210 hectare grond tot je beschikking om te trainen. Trainen doe je bij voorkeur voor de marathon van Berlijn, die komt namelijk langs alle hotspots van de stad.

Wat is jouw favoriete plek om hard te lopen?