Placeholder

Bespaar op je sportschoolabonnement

Je kunt je hardloopschoenen aantrekken en op eigen houtje hardlopen. Anderen geven de voorkeur aan de sportschool. Met deze tips sluit je een voordelig sportschoolabonnement af.

Maak gebruik van proeflessen
Bij de meeste sportscholen kun je een keer gratis toegang krijgen, of een gratis proefles volgen. Maak daar gebruik van, het liefst bij verschillende sportscholen in de buurt. Op die manier kun je ze goed vergelijken en zien welke sportschool en welk aanbod het best bij je past.

Sluit niet meteen het grootste abonnement af
Na ergens één keer gesport te hebben, weet je niet of de sportschool écht bij je past. Schaf eerst een rittenkaart aan. Op die manier kun je ontdekken welke lessen er worden gegeven en of de tijden van groepslessen je goed uitkomen.

Kijk op Groupon
Op Groupon vind je regelmatig aanbiedingen voor sportscholen. Met een beetje geluk sluit je een voordelig abonnement af bij een sportschool in jouw buurt.

Wacht op acties
De meeste sportscholen hebben regelmatig acties: geen inschrijfkosten, drie maanden personal training, een zomer- of winteraanbieding… Het kan lonen om op een actie te wachten.

Weeg voor- en nadelen af
Een 2-jarig abonnement is vaak het goedkoopst en ook met een jaarabonnement kom je per keer sporten goedkoper uit dan met een rittenkaart. Maar hoe vaak ga je gebruik maken van de sportschool? Als je regelmatig een week niet kunt sporten, kan het zijn dat een rittenkaart tóch voordeliger voor je is.

Beeld: Shutterstock