Placeholder

Besparen op de sportschool

Je bezoek aan de sportschool kan goedkoper. Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet.

Volg proeflessen
Volg bij verschillende sportscholen proeflessen voor je je inschrijft. Misschien is het zelfs de moeite waard om te switchen van sportschool als je al bent ingeschreven. Er zijn tegenwoordig steeds meer goedkope sportscholen.

Betaal voor wat je doet
Ga jij altijd vrij fitnessen of volg je juist alleen groeplessen? Zoek eens uit of je sportschool ook een abonnement aanbiedt alleen voor groepslessen. Of switch naar een goedkopere sportschool waar geen groepslessen worden gegeven..

Wacht op aanbiedingen
Ook sportscholen stunten wel eens met prijzen. Zo zijn er periodes waarin je geen inschrijfgeld hoeft te betalen of een aantal zonnebanksessies cadeau krijgt. Sommige sportscholen bieden daluren-abonnementen aan. Als je je nog moet inschrijven, is het de moeite waard om op acties te letten.

Pauze
In de zomer ga je misschien liever buiten sporten dan naar de sportschool en ook in je vakantie ben je niet in de sportschool te vinden. Zet je abonnement op pauze wanneer je hem niet gebruikt.

Betaal per keer
Als je voor een jaar lid wordt, krijg je vaak korting. Maar als je dan geen gebruik maakt van je abonnement is het alsnog zonde van het geld. Betaal dan toch liever per maand, kwartaal of zelfs per keer. Bereken welke termijn voor jou het voordeligst uitpakt. 

Doe-het-zelf
Wie echt geld wil of moet besparen, kan de sportschool helemaal schrappen. Download een hardloopschema, doe buikspieroefening in de woonkamer en springtouw in de tuin of het park. Een eigen crosstrainer kopen, kan uiteindelijk voordeliger zijn dan er speciaal voor naar de sportschool te gaan.

Santé-abonnees kunnen zich opgeven voor een maand lang gratis online begeleiding bij afvallen. In het programma van Slimfitness kun je oefeningen en schema’s downloaden. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe vaak ben jij in de sportschool te vinden?