Placeholder

7 redenen om geen marathon te lopen

Vandaag is de marathon van New York. Voor sommige hardlopers het ultieme doel, maar er zijn ook redenen om geen marathon te lopen.

1. Je hebt nog niet genoeg getraind
Zelfs getrainde hardlopers zouden al minstens twee maanden vantevoren toegewijd moeten trainen voor een marathon. Voor nieuwe lopers geldt een nog langere trainingsperiode. Je wilt niet geblesseerd raken. Niet genoeg getraind? Dan sla je de marathon liever over.

2. Je sociaal leven zal eronder leiden
Trainen voor een marathon is serious business en behoorlijk tijdrovend. De uren dat je hardloopt, kun je niet met je vrienden zijn en je alcoholgebruik? Daar moet misschien ook wat aan gebeuren?

3. De marothon lopen, is duur
Een startbewijs voor een marathon is meestal behoorlijk aan de prijs. En dan vergeten we in dit geval het ticket naar New York voor het gemak.

4. Alleen rennen is fijner
Ben je een hardloper die liever niet gezien wordt tijdens het lopen? Denk dan eens aan de hordes mensen die tijdens een marathon langs de zijlijn staan.

5. Meedoen aan een marathon is geen manier om af te vallen.
Trainen en meedoen aan een marathon is geen manier om af te vallen of in shape te raken. Hardlopen leidt namelijk niet altijd tot gewichtsverlies. Zeker als je je routine niet vaak genoeg verandert.

6. Het kan gevaarlijk zijn voor je hart
Je kunt een marathon uitlopen en toch minder fit zijn dan je denkt. In dat geval kan het een behoorlijke aanslag zijn op je hart. De effecten kunnen nog maanden duren. Het goede nieuws: je hart herstelt wel, maar tot die tijd ben je kwetsbaar voor hardproblemen.

7. Lange afstanden zijn niets voor jou
Niet iedereen is een lange afstandsloper. Sommigen blinken meer uit in sprinten. Weeg dus af of een marathon een geschikt en haalbaar doel is voor jou.

Oké, omdat het stiekem toch héél gaaf is hieronder een video van de route.

Droom jij ervan om ooit een marathon te lopen?

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Daniel Korzeniewski / Shutterstock.com