Placeholder

5 wandeltips

Deze week in het nieuws: ‘Nederlanders wandelen meer dan andere Europeanen.’ Mocht jij nog niet om zijn, of kun je nieuwe wandelinspiratie gebruiken? Wij geven 5 tips om wandelen leuker te maken.

Wandel eens in een gebied dat je niet kent
Op de websites van Natuurmonumenten en Wandel.nl vind je een mooie overzicht van mooie wandelroutes in Nederland. Zoek eens naar routes in je buurt, of juist aan de andere kant van het land en ontdek nieuwe gebieden.

Ga geocachen
Door heel Nederland liggen schatten verstopt. Met geocaching kun je de coördinaten zien en op zoek naar één van die versopte 'caches'. Op de website Geocaching.nl vind je de coördinaten.

Neem je fototoestel mee
Tijdens het wandelen kom je ongetwijfeld langs mooie plekken. Met je fototoestel of camera leg je alles vast en bekijk je de omgeving op een andere manier.

Zorg voor de juiste uitrusting
Goede schoenen zijn belangrijk. Als je  gewoon een simpele route wandelt, kunnen comfortabele sneakers prima zijn. Voor moeilijkere routes kun je echte wandelschoenen dragen. Neem ook genoeg eten en drinken mee.

Kies je gezelschap
Alleen wandelen is heel ontspannend, maar wandelen met vrienden, partner of gezin zorgt voor echte quality time.

Wist je dat…
– Nederlanders wandelen met name om te ontspannen. Mensen uit Spanje, Engeland, Frankrijk en Italië wandelen om van de natuur te genieten.
– 27 procent van de Nederlanders wandelt het liefst alleen. Nederland scoort op dit vlak hoger dan de andere onderzochte nationaliteiten.

Beeld: Shutterstock