Placeholder

5 tips om zin te krijgen in sporten

Moet je jezelf bijna van de bank slepen om te gaan sporten? Time for a change.

Vraag jezelf af of het tijd is voor een andere sport
De sportschool is niet voor iedereen weggelegd. Hetzelfde geldt voor alle andere sporten. Doe eens wat proeflessen van andere sporten. Als je een sport hebt gevonden die je echt leuk vindt en die bij je past, is het een stuk makkelijker om sporten vol te houden.

Daag jezelf uit
Soms heb je zelf niet eens door dat je niet meer uitgedaagd wordt. Wanneer je niet meer uitgedaagd wordt, is sporten een stuk minder leuk. Tijd om jezelf (weer) uit te dagen dus: voeg een extra element toe aan je training, ga een langere afstand lopen of experimenteer met zwaardere gewichten.

Ga samen sporten
Maak van sporten een sociale bezigheid door te gaan sporten met iemand die dezelfde passies heeft als jij. Probeer samen nieuwe dingen uit en motiveer elkaar.

Train voor jezelf
Als je traint omdat iemand anders vindt dat het moet, zal het lastig vol te houden zijn. Train omdat je het zelf wilt. Sta eens stil bij je doelen en motivatie. Waarom train je en wat wil je ermee bereiken? Weet waarom je het doet.

Zoek motivatie (bij anderen)
Er zijn verschillende manieren om gemotiveerd te worden en blijven. Er is vast een manier die bij jou past. Maak een inspiratiebord op Pinterest, lees blogs vol fitspiration, bespreek je vooruitgang met vriendinnen of houd je vooruitgang bij in een dagboek of op een blog.

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan sporten?

Lees ook
> Zo blijft sporten leuk
> Kom uit de fitness-sleur met deze tips
> 3 tips om tijd te maken voor sporten

Beeld: Shutterstock