Placeholder

5 redenen om een fitness tracker te dragen

5 redenen om eindelijk een fitness tracker aan te schaffen.

Het helpt je bij een betere nachtrust
Verschillende trackers houden je slaap bij. Slaap is belangrijk en inzicht in je slaappatroon kan je helpen om je nachtrust te verbeteren.

Voortgang bijhouden wordt makkelijker
In handige statistieken en grafieken kun je je resultaten van de afgelopen periode in een oogopslag terugvinden. Als je doelen hebt ingesteld, kun je makkelijk zien of je deze de afgelopen periode behaald hebt.

Het motiveert je
Een fitness tracker maakt je levensstijl inzichtelijk. Zie je dat je je doel van 10.000 stappen op een dag net niet gehaald? Als je deze informatie zwart op wit ziet, kan het je motiveren om nog een stuk te gaan wandelen.

Je kunt vrienden uitdagen
Niet iedereen heeft er behoefte aan, maar het kan: resultaten met je vrienden delen en elkaar uitdagen om te verbeteren.

Voor ieder wat wils
Er zijn zoveel fitness trackers op de markt dat er voor ieder wat wils is. Degenen die serieus bezig zijn met sporten, kunnen kiezen voor een model met hartslagmeter. De echte hardloper vindt de GPS-functie onmisbaar, maar ook voor iemand die lekker bewegen het belangrijkst vindt, is er een geschikte fitness tracker te vinden.

In het maartnummer van Santé vind je een handig overzicht van de fitness trackers van dit moment.

Beeld: Shutterstock