Placeholder

5 fitnessvalkuilen

Het kan de beste overkomen, maar vanaf nu trap jij niet meer in de volgende 5 fitnessvalkuilen.

Valkuil 1: Je traint langer dan twee uur
Veel mensen denken dat langer trainen beter trainen is. Het gaat echter niet om de duur, maar om de intensiteit. Onderzoek heeft al aangetoond dat een hoog intensieve training van een paar minuten zelfs effectiever is voor je vetverbranding dan een work-out van een uur op lage intensiteit. De boodschap: haal het beste uit jezelf, ga er flink tegenaan zodat je niet eens twee uur kúnt trainen.

Valkuil 2: Je traint al maanden volgens hetzelfde schema
Je lichaam went aan een training. Verander daarom iedere 4 tot 6 weken van schema: andere oefeningen, zwaardere gewichten, verander het aantal herhalingen, het ritme en ga eens op een ander tijdstip naar de gym.

Valkuil 3: Je vermijdt trainen met gewichten
Ai, dat is jammer, want spieren verhogen je metabolisme (lees: je dagelijks energieverbruik gaat omhoog- ook in rust!) én ze geven een mooie vorm aan je lichaam. Bang om er uit te zien als een body builder? Maak je geen zorgen, bijna geen enkele vrouwen heeft de hormonen voor zo veel spierontwikkeling.

Valkuil 4: Je doet oefeningen gericht op plaatselijke vetverbranding
Een van de meest hardnekkige fitnessmythes is honderden herhalingen maken om op een specifieke plek vet te verbranden. Met bil-, been- en buikspieroefeningen train je je spieren, maar vet verbranden precies op die beroemde BBB-zone gaat meestal niet gebeuren. Wat wel werkt? Je hele lichaam trainen in combinatie met een goed voedingspatroon.

Valkuil 5: De nieuwste hype is de work-out voor iedereen!
Yoga, bootcamp, sandbags, hoelahoepen, het is hartstikke leuk om nieuwe sporten te proberen. Het houdt je training afwisselend en variatie motiveert. Go explore! Maar je hoeft niet aan elke hype mee te doen. Het moet wel leuk zijn en bij je sportdoel passen.

Lees ook: 3 veelgemaakte fitnessfouten

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock