fitbit

10 redenen waarom je een Fitbit Charge 5 wil hebben

Onze art-director testte de Fitbit Charge 5 en zette voor ons op een rij waarom ze niet meer zonder kan.

 1. Hij spoort je aan om 10.000 stappen per dag te lopen
  10.000 stappen komt neer op ongeveer 30 minuten beweging per dag naast je ‘gewone’ activiteiten als werken. Dit is wat gezondheidsorganisaties aanraden. Alleen daarom al zou je een Fitbit willen.
   
 2. Hij meet je hartslag
  Handig tijdens het sporten. Nu kun je zien of je hard genoeg je best doet. Maar ook handig om over langere tijd je gemiddelde rusthartslag te kunnen zien, hierdoor berekent Fitbit hoe je algehele gezondheid is.
   
 3. Hij herkent automatisch je training
  Als je hartslag voor langere tijd stijgt ziet de Fitbit dit als beweging en slaat deze resultaten ook voor je op. Zo hou je mooi overzicht over hoeveel je sport per week. En natuurlijk is hij sweat-proof.
   
 4. Fitbit Charge 5 meet ’s nachts de kwaliteit van je slaap
  Je kunt van tevoren ingeven hoelang je wilt slapen en hoe laat je de volgende ochtend op moet staan, zodat de app je een seintje geeft hoe laat je naar bed moet om voldoende nachtrust te krijgen. Ook meet hij ’s nachts je slaapactiviteit, zodat je ’s ochtends een indruk krijgt hoe goed je geslapen hebt.
   
 5. Hij maakt je ’s ochtends subtiel wakker
  De Fitbit heeft een hele fijne wekkerfunctie. Nooit meer wakker worden met een irritant wekkergeluid, maar relaxed wakker worden door een subtiele vibratie van je armband.
   
 6. Gestresst? Doe een ademhalingsoefening!
  Door middel van twee ademhalingsoefeningen (2 of 5 minuten) begeleid je Fitbit je bij het rustig in en uitademen, zodat je even helemaal zen bent.
   
 7. Fitbit herinnert je eraan dat je moet bewegen
  Zit je te lang stil? Dan geeft je Fitbit een lichte vibratie en de melding dat je in beweging moet komen. Zo zorg je ervoor dat je niet te lang in dezelfde houding zit en wat regelmatiger even opstaat om bijvoorbeeld koffie te halen of een klein rondje te lopen.     
   
 8. Weet je wat je eet op een dag?
  In de app die bij de Fitbit hoort kun je een voedingsplan voor jezelf opstellen. Aan de hand van je lengte, leeftijd, lichaamsgewicht en streefgewicht berekent Fitbit hoeveel calorieën je per dag mag eten en drinken om je doel te behalen of om op gewicht te blijven. Je kunt alles wat je eet en drinkt invoeren en Fitbit does the math, zo krijg je elke dag inzicht in je voedingspatroon.
   
 9. De looks: is het een horloge of een fitnesstracker?
  De Fitbit Charge 5 lijkt op een horloge maar, maar met een speciale knop krijg je meteen duidelijk inzicht in je behaalde resultaten van die dag. En je kunt op het (redelijk grote) scherm ook berichtjes lezen die je op je telefoon binnenkrijgt. Doordat hij er niet uitziet als een fitnesstracker is hij hip genoeg om de hele week naar je werk te dragen. Er zijn zelfs mooie leren bandjes verkrijgbaar om hem nog meer fashionable te maken.
   
 10. De Fitbit Charge 5 is heel betaalbaar
  Als je voor het eerst een fitnesstracker wilt kopen is dit een heel fijn instapmodel, met erg veel functies, eenvoudig in gebruik en een handige smartphone app. En de batterij gaat ook nog eens lang mee.

Beeld: Fitbit, tekst Santé

Tip van de redactie

Klik hier
Sante 012024
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen