Placeholder

17 romantische films om te kijken op Netflix

Zin om een romantische film te kijken? Wij hebben een lijst voor je gemaakt.

Soms heb je zin in een romantische film. Zwijmelen, huilen en een tikkeltje nostalgie. In deze lijst vind je voor ieder wat wils.

1. Flipped

Een schoolmeisje wordt verliefd op een jongen. In eerste instantie kan hij er niets mee, maar dat verandert.

2. Remember me

Tyler krijgt een relatie met de dochter van de agent die hem een tijdje geleden hardhandig arresteerde.

3. PS. I love you

Holly’s leven stort in nadat haar man Gerry overlijdt. In de periode voor zijn sterven blijkt hij Holly allemaal lieve kaartjes en hints te hebben gestuurd, die Holly na Gerry’s dood ontvangt. Dan ontmoet Holly barman Daniel.

4. Love (serie)

Een soms ongemakkelijke liefde bloeit op tussen Mickey en Gus.

5. Aloha

Een militaire aannemer gaat terug naar de plek waar hij vroeger werkte. Hij probeert contact te zoeken met zijn grote liefde van vroeger, maar krijgt ook onverwacht gevoelens voor zijn collega.

6. Newness

Martin en Gabi hebben elkaar ontmoet via een datingapp en bouwen een relatie op. Wanneer de sleur langzaam toeslaat, gaan ze op zoek naar een oplossing.

7. When We First Met

Een Netflix-film over Noah, die via een fotohokje de avond waarop hij Avery ontmoette steeds opnieuw kan beleven. Zo hoopt hij haar voor zich te winnen.

8. Kiss & Cry

Een autobiografisch verhaal over kunstschaatser Carley Allison. De tiener krijgt een zeldzame vorm van keelkanker en vindt kracht in zingen voor een online publiek.

9. To All The Boys I Loved Before

Lara Jean heeft een doos met nooit verstuurde liefdesbrieven. Als haar geheime brieven op onverklaarbare wijze verstuurd worden aan de vijf jongens voor wie ze bestemd waren, staat haar leven op zijn kop.

10. The Kissing Booth

De eerste kus van Elle leidt tot een verboden relatie met de knapste jongen van de school. Maar wat betekent het voor de vriendschap met haar beste vriend?

11. The Breaker Uppers

Voor de juiste prijs maken de vriendinnen Jen een Mel een einde aan elke romance. Als een van hen last krijgt van haar geweten, dreigt het de vriendschap te verstoren.

12. The Best of Me

De jeugdliefde liep niet goed af, maar als ze in hun voormalige woonplaats zijn voor een begrafenis komen de herinneringen weer boven.

13. The Lucky One

Oorlogsveteraan Logan gaat op zoek naar de vrouw achter de glimlach op de foto die zijn lot bepaalde tijdens zijn tijd in Irak.

14. Love, Rosie

De paden van jeugdvrienden Rosie en Alex kruisen elkaar door de jaren heen steeds weer. Ze worstelen om hun band te begrijpen.

15. The Reader

Een advocaat denkt terug aan de korte verhouding die hij als tiener had met een oudere vrouw. Acht jaar later staat zij terecht als nazi.

16. Atonement

Briony beschuldig een jonge man van een misdaad nadat ze een brief heeft ontdekt en getuige is van een seksuele ontmoeting tussen hem en haar zus.

17. Holding the man

Australië, jaren ’70. Twee jongens worden verliefd en komen tijdens hun 15 jaar in een relatie tot een nieuwe crisis.

Beeld: Shutterstock