Douchekop schoonmaken

Wat heb je nodig bij een regendouche?

De ontwikkelingen in de badkamerwereld staan niet stil. Daar waar je jaren geleden voor nog één soort douche kon kiezen, is dat nu een ander verhaal. Je kunt nu uit meerdere soorten douches kiezen, waaronder een regendouche.

Met een regendouche geniet je van een ontspannen gevoel. Zoals de naam al zegt, heb je het idee dat je in een regenbui staat. Aangezien het water wel lekker warm is, is het de meest plezierige regenbui uit je leven. Niet alleen het comfort van een regendouche is super, maar ook de uitstraling. Een regendouche oogt nu eenmaal een stuk strakker dan een oude douchecabine.

Het creëren van een regendouche doe je echter niet zomaar. Nee, voor deze heerlijke douche heb je meerdere zaken nodig.

Een douchewand

Aangezien er nogal veel water uit een regendouchekop komt, heb je een goede douchewand nodig. Of nog beter: meerdere douchewanden. Deze douchewanden houden het spetterende water tegen, waardoor je badkamer niet direct een zwembad wordt. 

De douchewanden komen ook de uitstraling nog eens ten goede. Kies bijvoorbeeld voor glazen douchewanden met een fraaie afwerking. 

Een goede regendouchekop

Uiteraard heb je voor een regendouche ook een goede regendouchekop nodig. Bij het uitkiezen van deze kop moet je goed naar de diameter kijken, maar ook naar het waterverbruik per minuut. Je wilt niet dat de douchekop té veel water verbruikt, maar je wilt uiteraard wel op een ontspannen manier kunnen douchen. Je moet op dit gebied dan ook de juiste balans zien te vinden. De balans tussen het waterverbruik en het comfort.

Een grote CV ketel of boiler

Voor een regendouche heb je ook een grote cv ketel of boiler nodig. Een goede regendouche heeft namelijk al snel ongeveer 20 tot 25 liter water per minuut nodig. Als je een oude of kleine CV ketel/boiler hebt, is de kans groot dat deze hoeveelheid water niet geleverd kan worden. Dit los je dus op door een andere CV ketel of boiler te kopen.

Fraaie vloertegels

Onder een regendouchekop is het heerlijk genieten. Wil je dit nog aangenamer maken? Investeer dan in fraaie vloertegels. Deze tegels staan prachtig in combinatie met de douchewanden en de douchekop.

Wellicht is het overbodig, maar schaf ook de juiste wandtegels aan. Bij de wandtegels is het al helemaal belangrijk dat deze een geheel vormen met de douchewand van je regendouche.

Een ruim budget

Over het algemeen is een regendouche niet de goedkoopste optie. Het is echter wel de optie waar je het meeste van geniet. Probeer daarom een ruim budget op te stellen en ga direct op zoek naar de beste regendouche. Onder een regendouche is douchen nóg leuker en aangenamer.

Dit is een gesponsord artikel.