brein aan de pil

Wat doet de pil met je? 'Je brein aan de pil' vertelt je meer

De komst van de pil gaf vrouwen vrijheid, maar de pil heeft ook bijwerkingen. In het boek Brein aan de pil maakt auteur Sarah Hill inzichtelijk in wat we al weten over de invloed van de pil op het vrouwenbrein en vooral wat we nog niet weten.

Volgens hoogleraar evolutionaire psychologie, Sarah Hill, gaan we te nonchalant om met de pil. Volgens haar heeft het zelfs effect op de keuze van je partner. Zo zouden er vrouwen zijn die na het stoppen met de anticonceptiepil erachter komen dat ze een verkeerde partner hebben uitgekozen.

Lees ook:Dit anticonceptiemiddel beïnvloedt je libido het minst

Bekend

Er zijn natuurlijk al meer dingen bekend van pilgebruikers. Zo kun je minder zin hebben in seks en kan het lichaam anders reageren op stress.

Meer informatie voor weloverwogen keuze

Breinaandepil
Breinaandepil

Hill wil in haar boek Je brein aan de pil uitleggen hoe geslachtshormonen werken, hoe die het brein kunnen beïnvloeden en hoe de pil dat verandert. Ze geeft geen advies over of je nu wel of niet de anticonceptiepil moet gebruiken, maar wil meisjes en vrouwen informeren zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Nieuwsgierig geworden? Het boek Brein aan de pil ligt nu in winkel.

Bron: de Volkskrant

Gerelateerde artikelen