tandartsverzekering

Wanneer is een aanvullende tandartsverzekering noodzakelijk?

Als je voor volgend jaar een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten is het verstandig om nog even langs de tandarts te gaan. Markeer je niks? Dan is je aanvullende tandartsverzekering vaak overbodig.

De aanvullende tandartsverzekering

Uit onderzoek van een onderzoeksbureau blijkt dat ongeveer 80% van de Nederlanders aanvullend is verzekerd. 77% van deze groep heeft ook een tandartsverzekering. Uit dit onderzoek blijkt ook dat één op de drie hier geen gebruik van maakt. Vaak is het een stuk goedkoper om het tweejaarlijkse controlebezoek uit eigen zak te betalen dan te betalen voor de premie van de tandartsverzekering.

Lees ook: ‘Bang voor de tandarts’

De basisverzekering

De basisverzekering vergoed in Nederland geen tandartskosten. Bepaalde chirurgische ingrepen zijn hierin uitgezonderd. Heb je regelmatig last van gaatjes, moet je een brug of een kroon? Dan wordt dit niet vergoed door de basisverzekering. Bij een aanvullende tandartsverzekering krijg je vaak kosten vaak deels terug.

Kosten

De kosten en dekkingen voor een tandartsverzekering variëren per verzekeraar. Zo zijn er verzekeringen van ongeveer zeven euro per maand tot bijna zestig euro. De dekking die door de Nederlanders het meesten worden gekozen is die van 250 euro per jaar met een vergoeding van 75%. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld 147,50 per jaar.

Goedkoper uit

Volgens het onderzoeksbureau zijn mensen gemiddeld minder geld kwijt aan de tandarts dan de premie die zij betalen. Zo zijn verzekerde mensen gemiddeld 128 euro per jaar kwijt. Ga je twee keer per jaar naar de tandarts voor een controle? Dan ben je gemiddeld 44,32 euro kwijt. Met een bezoek aan de mondhygiënisten hierbij opgeteld kom je uit op 123 euro per jaar.

Dure behandelingen

Een tandarts verzekering is dus relatief duur als je kijkt naar wat je ervoor terug krijgt. Heb je een goed gebit? Dan kan het goedkoper zijn om de controlebehandelingen en de mondhygiënist zelf te betalen. Heb je alleen een basisverzekering en moet je je verstandskiezen laten trekken? Geen zorgen! Behandelingen in het ziekenhuis vallen onder de basisverzekering. Je hebt dan natuurlijk nog wel te maken met het eigen risico van minimaal 385 euro.

Bron: rtlnieuws.nl

Gerelateerde artikelen