samen blijven slapen

Ook al snurkt je partner je kunt beter samen blijven slapen

O nee; daar gaat hij weer met zijn gesnurk! Het liefst spurt je naar het logeerbed om van die herrie af te zijn. Toch kun je dat beter niet doen…

Een onrustige bedpartner die ook nog eens veel geluid maakt, is slecht voor je nachtrust. Toch blijkt uit onderzoek dat het beter is om niet naar een logeerbed of de bank te vluchten, maar gewoon samen te blijven slapen.

Samen slapen is goed voor je REM-slaap. Wie samen slaapt heeft een langere REM-slaap die ook nog eens minder wordt onderbroken.

Lees ook: Al dat gesnurk: tijd voor een ‘slaapscheiding’

Belangrijk

De REM-slaap is belangrijk om je emoties te verwerken en kenmerkt zich door levendige dromen. Verder is de REM-slaap van belang voor je geheugen, je sociale interacties en heeft het een positief effect op je probleemoplossend vermogen.

Temperatuur

Volgens onderzoeker Henning Drews is het beter om samen te blijven slapen, omdat het een manier is om je temperatuur beter te regelen tijdens je REM-slaap. In deze fase van je slaap kan je lichaam je temperatuur minder goed handhaven. De aanwezigheid van een bedpartner kan helpen om je lichaamstemperatuur te stabiliseren.

Veilige omgeving

Maar ook is het beter voor je REM-slaap om samen te slapen, omdat je een veiligere en meer ontspannen omgeving creëert, waardoor je weer beter slaapt

En een betere nachtrust is weer goed voor je gezondheid. Dus tja, dat gesnurk… Dat moet je er dan maar voor over hebben!

Bron: Welingelichtekringen.nl

Gerelateerde artikelen