Placeholder

Man heeft last van snurkende vrouw

Mannen hebben vaker last van de nachtelijke geluiden van hun partner dan andersom. Bijna een derde van de mannen klaagt dat hij wakker ligt van het gesnurk van zijn vrouw. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Essex.

De onderzoekers bestudeerden 14.000 stellen voor het onderzoek. De uitkomst: mannen blijken dan wel twee keer zo vaak te snurken dan vrouwen, de heren klagen het meest! Bijna een derde van de mannen is geneigd zich negatief uit te laten over het nachtelijke gesnurk of gehoest van zijn partner, tegenover 20 procent van de vrouwen. De meerderheid van de vrouwen confronteert haar man dus niet met het gesnurk. Vrouwen proberen het ‘gezaag’ zelfs te negeren en weer in slaap te komen.

Vrouwen versus mannen
Verder bleek uit het onderzoek ook dat vrouwen vaker last hebben van slaapproblemen dan mannen. Bijna een kwart van de vrouwen gaf aan minimaal drie nachten per week slecht in slaap te kunnen komen.

Vrouwen slapen over het algemeen sowieso minder goed dan mannen; 26 procent van de vrouwen slaapt slecht, terwijl 20 procent van de mannen aangeeft geen goede nachtrust te hebben.

Nederlandse vrouwen zijn wel vaak tevreden met hun baan >

(