mondkapjes

Mooi burgerinitiatief: doneer mondkapjes aan zorgverleners

De hele wereld schreeuwt om beschermende middelen tegen het coronavirus, maar degenen die dat het hardst nodig hebben, zijn natuurlijk de zorgverleners. Omdat er een tekort dreigt is er een mooi burgerinitiatief gestart om de mondkapjes bij de juiste personen terecht te laten komen.

Via de vraag- en aanbodsite site mondkapjesnodig.nl worden particulieren en bedrijven aan zorgverleners gekoppeld. De site is een non-profit burgerinitiatief en brengt vraag en aanbod van mondkapjes op kleine schaal bij elkaar, waardoor de mondkapjes die nog beschikbaar zijn op de juiste plaats terechtkomen.

Lees ook:Angst voor coronavirus? Deze mindfulness-oefeningen houden je rustig en nuchter

Vraag en aanbod

Initiatiefnemer Omar Kbiri: “Vanuit mijn persoonlijke omgeving zag ik een grote vraag ontstaan naar mondkapjes in de zorgsector. Tegelijkertijd hoorde ik ook geluiden van partijen die er meer dan genoeg leken te hebben. Met dit tijdelijke platform hoop ik dat vraag en aanbod elkaar makkelijker vindt en de uitwisseling van mondkapjes soepeler en sneller verloopt. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan de situatie en maken we ons samen sterk tegen het virus”. 

Gerelateerde artikelen